.

.

 

.

“Het was een mooi seizoen!”

Zwembad Zweeloo: Terugblikken én vooruitkijken. Het is alweer bijna eind november. Bijna twee maand geleden werd het zwemseizoen afgesloten. Hoe cliché, maar de tijd gaat snel.

Goed om zo nu en dan even stil te staan en de tijd te nemen om terug te kijken. Wat waren zoal de hoogtepunten? Wat zijn de verbeterpunten? En wat zijn de plannen voor het komende seizoen? Wat is nodig?

Het “seizoen”
Het seizoen leek af en toe wel op een haperend stoplicht. Kunnen we door of staan we stil? En zo ja, wat mag dan? Uiteindelijk hebben we via reserveringen het één en ander goed en praktisch aan de rol gekregen. Onze functie als dé plek voor waterpret en watersport was op dat moment weer actief. Ook werden de zwemlessen van de Aelder Zwemschool al gauw weer hervat.

Het zwembadbruiste weer van activiteiten. Het was een mooi seizoen, met vlagen zelfs heerlijk zwemweer, mooie activiteiten en daardoor circa 15.000 bezoekers!

Het oog wil ook wat
We begonnen het seizoen met een schoon en verfraaid zwembad. Er is door onze vrijwilligers keihard gewerkt aan het vervangen van een deel van het tegelwerk rondom het zwembad. Daarnaast werden er ook nieuwe bankjes geleverd door een weldoener, en geplaatst door onze vrijwilligers. De bloembakken werden weer kleurrijk gevuld en het gras lag er, dankzij de groenploeg, weer strak bij.

Openingsfeest 3 juli
Vanwege het 20-jarig jubileum van de Aelder Zwemschool én om het seizoen echt spetterend te openen, vond er op 3 juli een openingsfeest plaats. De dag begon met het onthullen van het nieuwe bord aan de Hoofdstraat, dat de samenwerking tussen de camping De Knieplanden en het Zwembad Zweeloo onderstreept. Waardevol! ’s Middags begon het feest met de bekendmaking van de naam van de gerenoveerde glijbaan, waar een prijsvraag voor uit was gezet. ‘The Blue Snake’ is voor de opening van het seizoen voorzien van een nieuwe coating en kleur, een nieuw bord en een spatscherm in één van de bochten. Ook werden de winnaars van de kleurplatenactie bekend gemaakt. Daarna kon het feest losbarsten. Het was een geweldig mooi succes met veel bezoekers en veel plezier; waterpistooltjes, springkussens, ‘snel naar de bel’ over een loopmat en ga zo maar door.

 

Boekenmarkt
Op 18 september vond, in samenwerking met de AelderMeent, de boekenmarkt plaats in het zwembad. Boekenwurmen konden hier hun hart ophalen en in allerlei genres aan boeken snuffelen. Uiteindelijk werd er bij de kassa gemeten hoeveel centimeter aan boeken waren uitgezocht. Voor 50 eurocent per cm gingen er tassen vol boeken mee naar huis. Na een dag met prachtig mooi nazomerweer was er een opbrengst van ruim 1.000 euro!

Afsluiting “Ibiza style”
Onze geweldige collega’s van de Aelder Zwemschool hebben op de laatste dag van het seizoen het zwembad in stijl afgesloten. Uitgedost als “hippies” en met prachtige versieringen in het zwembad, waanden de ochtendtrimmers zich zowaar in Ibiza. Het weer was meer iets arctisch, maar dat mocht vanuit de warmte van dit samenzijn geen naam hebben. Palmbomen, flamingo’s vlaggen, slingers, eten en de welbekende “krentewegge” sloten dit seizoen af.

Crosstriatlon
Na maanden van voorbereiding was het dan zover. Zaterdag 25 september heeft de 4e editie van de Zwembad Zweeloo Cross Triathlon plaatsgevonden in én rond ons mooie zwembad. Dit jaar tijdens de Nationale Sportweek van NOC*NSF.De perfecte weersomstandigheden zorgden voor een goede sfeer bij zowel de deelnemers, de vrijwilligers als het publiek. We mogen terugkijken op een mooie dag waar het sporten echt een verbindende factor was.

Genieten, maar gaat niet vanzelf
Als bestuur genieten we ervan dat we ook dit seizoen weer terug mogen zien op een mooi zwemjaar voor onze bezoekers en het dorp. Genieten doe je het beste samen, maar gaat niet vanzelf. Alle activiteiten die we dit jaar georganiseerd hebben, maar überhaupt het draaiende houden van het zwembad week in week uit, valt of staat met de hulp van vrijwilligers. Als bestuur zijn we heel blij én dankbaar voor een vaste groep mensen waar we op kunnen bouwen. Zij staan er als je ze nodig hebt, en dat komt nogal eens voor. Daarnaast delen we als bestuur ook onze zorgen, want ondanks dat we kunnen rekenen op deze vaste groep, komen we toch man- en vrouwkracht tekort. Dit houdt onder andere in dat we iedere keer beroep doen op dezelfde mensen, de kiosk regelmatig onbemand en dus gesloten is en het schoonmaken langer duurt.

Daarom dus opnieuw een oproep om te komen helpen als vrijwilliger. ‘Vele handen maken licht werk’, maar dit is helaas niet de praktijk rondom het zwembad. Help mee met het behouden van deze prachtige voorziening in ons dorp en meld je aan bij één van de bestuursleden.

Dankzij het nieuwe toegangsbord aan de Hoofdstraat zijn zowel Zwembad Zweeloo als Camping De Knieplanden weer prominent zichtbaar. Op de foto: v.l.n.r. Annemiek Vorsteveld, Annette Eefting, Jan Seubring, Olfred Nijenbanning, Jan Tangenberg, Henk Ruis, Harm Ziengs, Tinus Gritter, Walter Hobers en Nico Westerhuis. Zittend: Harma Lanting en Sanne Dubbelhuis.

Binnenkort zullen we met een klein doorkijkje komen voor het nieuwe seizoen 2022, dus houdt de OEK en de overige mediakanalen goed in de gaten!

Vriendelijke groet, Bestuur Zwembad Zweeloo.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 23 november 2021

 


 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel