.

.

 

.

Blue Saturday geeft korting op zwemabonnement

De drie buitenzwembaden in de gemeente Coevorden staan te trappelen om het nieuwe zwemseizoen te beginnen.

De baden in Noord-Sleen en Zwinderen openen op zaterdag 30 april de deuren en Zwembad Zweeloo volgt op 14 mei. Voor een extra warm onthaal organiseren de buitenbaden dit jaar samen met de gemeente Coevorden ‘Blue Saturday’: wie op 23 april een zwemabonnement bij één van de buitenbaden bestelt krijgt 25% korting!

Minder bezoekers
De buitenbaden gaan er van uit dat alle bezoekers weer vrij en onbevangen kunnen genieten van het zwemmen in de open lucht. En dat is ook nodig want de coronamaatregelen hebben bij de drie buitenzwembaden diepe sporen nagelaten. Afgelopen 2 seizoenen passeerden veel minder bezoekers de kassa. Ook het aantal verkochte abonnementen is sterk teruggelopen. Ten opzichte van 2019 een daling van 30 tot 40 procent.

Blue Saturday
Op zaterdag 23 april wordt met BLUE SATURDAY het startsein voor het nieuwe seizoen gegeven. Tijdens deze eenmalige unieke kortingsactie krijgt iedereen, alléén op 23 april, 25% korting op een zwemabonnement en op sport- en zwemlessen (m.u.v. lessen voor het zwem ABC) voor het zwemseizoen 2022. Deze korting komt bovenop de voorverkoop korting! Meer informatie over deze kortingsactie is te vinden op www.bluesaturday.nl

Samen voor een gezonder Coevorden
De actie wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Coevorden. Met de doelstelling ‘Samen voor een gezonder Coevorden’ werken veel partners in de gemeente samen aan sport en beweging. De doelstelling van de buitenbaden, om zoveel mogelijk mensen te laten sporten en recreëren in het water, sluit hier perfect op aan. De baden hopen dat het aantal abonnementhouders weer groeit naar het niveau van 2019, en dat ook het aantal dagbezoekers weer flink groeit.

Unieke kans
Wethouder Joop Brink roept inwoners op om van deze unieke kans gebruik te maken. “Onze drie buitenbaden worden met hulp van veel enthousiaste vrijwilligers in stand gehouden. Daardoor liggen ze er elk jaar prachtig bij. Ik gun al die vrijwilligers dat ze deze zomer weer ontzettend veel zwembadbezoekers krijgen. En ik gun onze inwoners dat ze lekker kunnen zwemmen. Zwemmen is gezond, maar ook belangrijk om bij te houden en het past helemaal bij een gezondere gemeente Coevorden waar we met z’n allen aan werken”, aldus de wethouder. 

Terug naar het zwembad Naast Blue Saturday proberen de baden ook op andere manieren bezoekers weer naar de baden te trekken. Dit doen ze onder andere in samenwerking met de buurtsportcoaches door:

•   Het promoten van deelname aan de sportlessen
•   Het organiseren van activiteiten voor specifieke doelgroepen zoals ouderen of jongeren
•   Het opzetten van activiteiten tijdens de zomervakantie voor kinderen die niet op vakantie gaan

‘Inwoners laten bewegen en recreëren’ dat is en blijft dit seizoen onze drijfveer. Dat geldt voor zowel de recreatieve zwemmer, de baantjeszwemmer en mensen die gezond willen blijven met aquafit en conditiezwemmen.

Kijk voor meer info op www.bosbadnoordsleen.nl   www.bosbad-zwinderen.nl  www.zwembadzweeloo.nl

Oes Eig'n Kraantien d.d. 29 maart 2022

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel