.

.

 

.

BlueSaturday groot succes voor buitenbaden Coevorden

De drie buitenbaden in de gemeente Coevorden hielden op zaterdag 23 april in samenwerking met de gemeente de actie BlueSaturday, en dat was een groot succes!

Tijdens BlueSaturday kon iedereen met 25% korting een zwemabonnement kopen bij de buitenbaden in Noord-Sleen, Zweeloo en Zwinderen. Dat leverde ruim 2300 verkochte abonnementen op! 

Keerpunt
In de afgelopen twee jaar hadden alle baden en hun gasten te maken met beperkingen door coronamaatregelen. Dit zorgde voor minder bezoekers en fors minder abonnementhouders. Het doel van BlueSaturday was om zoveel mogelijk mensen terug te krijgen naar de buitenbaden, om lekker te sporten en te bewegen. En dat is zeker gelukt. Alle drie de buitenbaden hebben dit jaar ongeveer net zoveel abonnementen verkocht als vóór de coronajaren. Een duidelijk keerpunt na de daling in de afgelopen twee jaar.  

Blij met de reacties
Voorzitter Jan-Roelof Kunstman van Bosbad Noord-Sleen: “We zijn heel blij dat we met deze actie zoveel mensen hebben bereikt en dat ze er ook weer voor kiezen om een abonnement bij een van de baden te nemen.” Dat beeld herkennen ze bij Bosbad Zwinderen zegt voorzitter Erik Lanting: “De actie was een groot succes! In Zwinderen konden de mensen bij het bad een abonnement bestellen, en er stond bijna de hele dag een rij.” Ook in Zweeloo was het druk vertelt voorzitter Olfred Nijenbanning: “We hebben heel veel enthousiaste reacties gekregen op BlueSaturday. We zijn heel blij met alle verkochte abonnementen en kijken uit naar het nieuwe seizoen!”

Samen voor elkaar gekregen
Wethouder Joop Brink kijkt tevreden naar het resultaat: “Mooi dat we dit, samen met de vrij-
willigers van onze mooie buitenbaden voor elkaar hebben gekregen. En nu maar hopen op een mooie zomer, veel zwemplezier en veel mensen in beweging!”

Terug naar het zwembad
Naast Blue Saturday proberen de baden ook op andere manieren bezoekers weer naar de baden te trekken. Dit doen ze onder andere in samenwerking met de buurtsportcoaches door:  

•     Het promoten van deelname aan de sportlessen 

•     Het organiseren van activiteiten voor specifieke doelgroepen zoals ouderen of jongeren 

•     Het opzetten van activiteiten tijdens de zomervakantie voor kinderen die niet op vakantie gaan  

Inwoners laten bewegen en recreëren, dat is en blijft dit seizoen voor de baden de drijfveer. Dat geldt voor zowel de recreatieve zwemmer, de baantjes zwemmer en mensen die gezond willen blijven met aquafit en conditiezwemmen.

Artikel geplaatst 3 mei 2022

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel