.

.

 

.

Aan alles komt een eind … maar niet voor lang!

Zo aan het einde van het seizoen is het dan ook altijd weer tijd om weemoedig terug te blikken naar al het plezier wat we in ons zwembad hebben beleefd, maar ook al het harde werk wat is verzet.

Zowel op sportief gebied, als door de Aelderzwemschool met toezichthouders, als door vrijwilligers. Nogmaals onze dank voor een ieders inzet. We mogen terugkijken op een seizoen met mooi weer en een hoog aantal bezoekers, te weten: 18.375!

Blue Saturday
De drie buitenbaden in de gemeente Coevorden hielden op zaterdag 23 april in samenwerking met de gemeente de actie BlueSaturday, en dat was een groot succes! Tijdens BlueSaturday kon iedereen met 25% korting een zwemabonnement kopen bij de buitenbaden in Noord-Sleen, Zweeloo en Zwinderen. Dat leverde veel verkochte abonnementen op en dat is nu precies wat ons zwembad nodig had om na een aantal jaren corona weer vol goede moed te kunnen starten en financieel gezond te blijven. Bedankt voor uw en jouw steun!

Openingsfeest
Op 14 mei vond de grote opening plaats van het nieuwe seizoen. Een grootse ludieke start met een waterstormbaan, de pannakooi, consumptiebonnen voor de kinderen en jezelf in een opblaasgevaarte hijsen om vervolgens te kijken wat er gebeurt als je flink tegen elkaar aan botst. Er is gezwommen en er is genoten. Wederom een mooie start van wat een prachtig seizoen beloofde te worden!

Spellen in en om het water
Gaandeweg het seizoen zijn er verschillende activiteiten georganiseerd. Zo was er een ‘Snel naar de bel’- spel, lag er regelmatig iets leuks in het water zoals een groot opblaasattribuut of loopmat en was er een zwembingo.

Zwem4Daagse
Van 22 tot 26 aug vond de jaarlijkse Zwem4Daagse weer plaats in ons zwembad. Er werden flink wat baantjes gezwommen, van jong tot oud. Dapper en reuze sportief! Het succesvol afronden van de 4Daagse werd afgesloten met een welverdiende medaille.

15000ste bezoeker
Gewoon op een middagje even zwemmen liep uit op een ware traktatie. Sophie Mensinga was eind augustus onze 15000ste bezoeker. Wat een bof voor haar, want ze heeft een heerlijk snoeppakket gewonnen én een abonnement voor het nieuwe seizoen!!

Brandweer op bezoek
Aan het begin van een mooie zomeravond kwam de brandweer op bezoek. Het bad stroomde vol, want dit festijn mocht je niet missen. En een festijn werd het. Zelfs de brandweermannen zelf kwamen er alles behalve droog van af. Met grote stralen werd er over het 2-meter bad gespoten en op de ligweide waren zowel kinderen als volwassenen al snel verandert in schuimmonsters. Een groot succes, met dank aan onze brandweerlieden!

Cross Triatlon
De Cross Triatlon was dit jaar weer een groot succes. De perfecte weersomstandigheden zorgden voor een uitgelaten sfeer bij de 106 deelnemers, de meer dan 50 vrijwilligers en het in grote getale aanwezige publiek. Als je dat ziet en hoort dan kan de organisatie alleen maar heel trots zijn! Dank aan al die vrijwilligers die dit met ons mogelijk gemaakt hebben.

Laatste banen zwemmen
Aan iedere gewoonte komt een eind. Zo ook aan het baantjes zwemmen, waar menigeen de ochtenden mee gestart is dit seizoen. De rest van de dag weer lekker fris en fruitig, en 9 van de 10 keer ook al bij gekletst. Op de laatste ochtend was er genoeg vermaak. Zo was er prachtige muzikale begeleiding van onze geliefde badjuffrouwen Hennie en Aletta onder het thema ´Heel Holland zwemt´. Nieuwe talenten zijn weer ontdekt en ontwikkeld. Verder kon men het zwemmen starten of afsluiten met een ontbijtje. Wat wil de (innerlijke) mens nog meer…

Sweelerbommetje & discozwemmen
Het Sweelerbommetje is een groot succes gebleken. Deelnemers in verschillende leeftijdscategorieën waagden letterlijk de sprong in het diepe. De hoogte van de spetters werd gemeten en een ware jury beoordeelde de bommen. Op de socials heb je al kunnen zien wie er met de prijzen vandoor zijn gegaan. Als spetterende afsluiter was daar DJ Jari. De muziek schalde door het zwembad en met de benodigde discolichten kon er tot laat in de avond gefeest worden.

Boekenmarkt
Al maanden is de boekenmarkt actief geweest in de voormalige bloemenwinkel aan de Aelderstraat. Veel vrijwilligers hebben zich ingezet om de boekenmarkt al die tijd draaiende te houden. Op 24 september is de boekenmarkt afgesloten met een waar ‘boekenmarktfeest’. De burgemeester knipte het openingslint door. Met ruim €300,- was de dagopbrengst een recordhoogte. Wat de opbrengst totaal zal zijn? Dat nieuws hou je nog tegoed, maar het is met zekerheid een prachtig bedrag geworden. Nogmaals dank aan iedereen die dit mede mogelijk heeft gemaakt. Specifiek willen we Mini van der Kooi en Monique Jonkman-Koolen noemen. Wat een werk is er door jullie verzet in de boekenmarkt. Petje af en hartelijk dank hiervoor!

Rabo club support
Als Zwembad Zweeloo doen we mee aan de Rabo Club Support! Een initiatief van de Rabobank, waarbij een deel van haar winst aan verenigingen wordt gegeven en daarmee verenigingen steunen. Onze inzet is om met deze campagne het geld wat we ontvangen te kunnen gebruiken voor nieuwe picknicktafels mét parasols voor op de ligweide en het terras van ons mooie zwembad. Om dit voor elkaar te krijgen is JOUW STEM NODIG!
Je kunt nog stemmen t/m 27 september op https://www.rabobank.nl/leden/clubsupport. Kies de button ‘Stem nu’. Je kunt alleen stemmen als je lid bent van de Rabobank. Je vindt ons onder regio ‘Het Drentse Land’ als ‘Stichting Zwembad Zweeloo’. STEM JE MEE?

Maar niet voor lang!
Het zwembad is gesloten, het seizoen voorbij. Even geen activiteiten in en rondom het zwembad. Maar ook in het laagseizoen zitten we niet stil! Er is weer genoeg te evalueren én vooruit te blikken. Nieuwe plannen maken, meegaan met de ontwikkelingen op weg naar een toekomstbestendig Zwembad Zweeloo voor ons dorp, onze jeugd. Nieuwsgierig naar wat allemaal komen gaat? Houdt ons in de gaten op onze website en op de socials!

Oes Eig'n Kraantien

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel