.

.

 

.

Nachtzwemmen in zwembad Zweeloo

 

Het vieren van de langste dag van het jaar, het midzomernachtfeest, wordt steeds populairder. Denk aan het dansen om de meiboom in Zweden, Plundra bij Ikea en in Zweeloo hebben we het nachtzwemmen.

Maar liefst 88 dappere, maar vooral sportieve kinderen doken het bad in en genoten volop. Van de speciale sfeer die er heerst als het bijna donker is, de discolampen en de discodreun rondom het bad.

 

Het zwembadbestuur en badjuf Roelina hadden enkele leuke activiteiten op poten gezet, zoals een hindernisbaan op de lange mat; wie komt het verst zonder van de mat gegooid te worden met (zachte) ballen en een voetbaltoernooitje op het veld. Dit zogenaamde duovoetbal, twee personen met de enkels aan elkaar vast, werd geleid door scheidsrechter Henk Ruis en er werd fanatiek gestreden.

De familie Eefting van camping de Knieplanden zorgde voor de verkoop van lekkere snacks. Dat ging er wel in zo laat op de avond!

 

De positieve reacties van de kinderen (vet cool en helemáál niet koud volgens de 11-jarige Kirsten Teunissen en Leonie Koopman) zijn voor het bestuur genoeg redenen om vooral door te gaan. We gaan ervoor!!

Bijschrift foto: Midzomernacht zwemmen met badjuf Roelina (foto Ruud Janse)

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel