.

.

 

.

Frank Burger uit Wezuperbrug naar Nepal voor medische noodhulp.

Afgelopen woensdag 27 mei is Frank Burger uit Wezuperbrug voor drie weken vertrokken naar Nepal om daar samen met een team van artsen en verpleegkundigen noodhulp in het aardbevingsgebied te verlenen. Zoals iedereen weet is Nepal onlangs getroffen door diverse aardbevingen met desastreuze gevolgen en ellende voor vele Nepalezen.

Frank Burger is in het dagelijks leven ambulancechauffeur bij UMCG Ambulancezorg (verantwoordelijk voor de ambulancezorg in Drenthe). Samen met zijn collega Ellen (ambulanceverpleegkundige) is hij door de stichting Dutch Aid Team benaderd en geselecteerd om in twee bergdorpen aan de voet van de Mount Everest medische hulp te bieden. Een afgelegen gebied dat vooralsnog verstokt is gebleven van medische zorg in de ruimste zin van het woord.

Dutch Aid Team is een onafhankelijke stichting waarbij voornamelijk (tropen)artsen, psychologen, verloskundigen, ambulanceverpleegkundigen en logistiek medewerkers op vrijwillige basis worden ingezet. De noodhulpmissie Earthquake Nepal zal, op specifieke uitnodiging van Nepal, vooral gericht zijn op de hulp aan en verzorging van zwangeren, partussen en pasgeborenen.

Dutch Aid Team is een stichting welke afhankelijk is van giften en donaties, zowel financieel als ook materieel en medicijnen. Van de teamleden wordt verwacht dat ook zij een bijdrage leveren om dit alles mogelijk te maken. Daarom heeft Frank, in overleg met een van zijn trotse dochters, een rekening geopend om fondsen te werven, te weten: NL24 RABO 0349 6351 53 t.n.v. M. Burger

Frank Burger hoopt natuurlijk op veel steun in de vorm van giften, waarmee vervolgens weer het Dutch Aid Team gesteund kan worden! Frank: “ Ik heb heel veel zin in om de mensen daar te helpen. In mijn jeugd heb ik namelijk zelf jaren in Nepal gewoond. Zo hoop ik dat met onze bijdrage dit al prachtige land weer wat mooier kan worden.”

Bron: Oes Eig’n Kraantien 3 juni 2015

 

 

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel