Artikel
Kookfestival ZomerIdylle 2015 is lustrumjaar!

Zweeloo -Veertien vaste kookgroepen van Kookatelier Joop Zwiep gaan in het weekend van 20 en 21 juni ‘aan de kook’ tijdens de vijfde editie van ZomerIdylle. Tijdens dit jaarlijkse kookfestival in de tuin van het kookatelier aan de Kruisstraat in Zweeloo wil de bekende patron-cuisinier Joop Zwiep samen met de leden van de kookgroepen iedereen de kans geven de gerechten te proeven waar men trots op is. ‘Het zijn gerechten die de “kookgekken” de afgelopen jaren met veel toewijding hebben gemaakt tijdens de gezellige kookavonden’.

De gasten lopen van ‘kooktent’ naar ‘kooktent’ om zo optimaal van een zevengangenmenu te genieten. ‘Daarbij kan men zelf het tempo bepalen zodat de culinaire gasten volop kunnen genieten van de heerlijke gerechten, de bijpassende wijnen en natuurlijk de schitterende (kruiden)tuin in d’Hof van Idylle.

Zoals bekend geeft Joop Zwiep met veel enthousiasme leiding aan diverse kookclubs. Belangstellenden krijgen tijdens de lessen de kans om onder leiding van de topkok zelf in de potten en pannen te roeren. Hij is vooral, door zijn jarenlange ervaring, een kookmeester in het geven van informatie en handige tips voor het samenstellen van een bijzondere smaakvolle maaltijd bestaande uit vier of vijf gangen. Meestal met regionale producten van kleine producenten. De restaurateur bouwde met zijn horecabedrijf in vijftien jaar tijd een gedegen reputatie op. Michelin bekroonde Idylle met een ster en restaurantgids Lekker kwalificeerde het etablissement tot beste restaurant van de provincie Drenthe. In 2007 startte Joop Zwiep met veel succes zijn kookatelier.

Joop Zwiep laat weten dat iedereen van harte welkom is om op zaterdag 20 juni en zondag 21 juni aan te schuiven aan de fraai opgedekte tafels en te genieten van een overheerlijke diner bereid door de fanatieke kookcursisten van het kookatelier. Eén en ander wordt muzikaal omlijst door het Swing String Quartet.

 

Het zevengangenmenu met aperitief, amuse bij binnenkomst, koffie/thee na afloop en een eigen wijnglas met inscriptie als aandenken kost € 59,50 per persoon. Wijnen € 5,00 per glas. Van ieder verkocht glaasje wijn gaat € 1,00 naar een regionaal goed doel.  Dit jaar is het Stichting Make-A-Wish Drenthe/Groningen.

Zaterdag 20 juni: binnenkomst tussen 17.30 uur en 20.00 uur

Zondag 21 juni: binnenkomst tussen 14.30 uur en 17.00 uur

Reserveren is wenselijk om teleurstellingen te voorkomen. Tot uiterlijk donderdag 18 juni kunt u reserveren.  Voor meer info zie www.kookatelierjoopzwiep.nl

 

Zoeken in de site

Willekeurige foto