.

.

 

.

Kunstvesting Coevorden exposeert in Zweeloo t/m 6 maart

Afgelopen vrijdagavond, 12 februari, werd in de Hervormde kerk van Zweeloo, De Wheem 10, de tentoonstelling  van een tiental kunstenaars van de “Kunstvesting Coevorden” feestelijk geopend door Nel Gast van de werkgroep Het Zweeler Palet die de tentoonstelling heeft georganiseerd. 

De opening werd muzikaal omlijst door Cees Roubos (piano) en Leonie Straaten (viool). Cees is natuurlijk bekend als organist van de kerk in Zweeloo en Leonie is een jonge getalenteerde violiste uit Duitsland. Hun optreden “zette de toon” voor de sfeer van deze opening en terecht oogstten zij een warm applaus.

De kunstenaars werden één voor één geïntroduceerd  door Joke Holwarda met een korte typering van het soort werk dat zij op deze  tentoonstelling hebben ingebracht. Joke Holwarda, edelsmid en zelf één van de exposanten, lichtte toe dat de wens elkaar te inspireren en gezamenlijk te exposeren in deze regio hen 2 jaar geleden bij elkaar heeft gebracht in een organisatie waaraan zij de naam Kunstvesting Coevorden gaven. De deelnemers aan deze tentoonstelling zijnSaskia Dingelstad (Dalen), Linda Dijkstra (Sleen), Agnes van Eupen (Meppen), Marieke Geerlings (Stieltjeskanaal), Joke Holwarda (Aalden), Herman Kőlker (Oosterhesselen), Theo van Meel (’t Haantje), Jowan Remmig (Gees), Caroline Verschoor (Dalen) en Wout Wachtmeester (Dalerpeel).

De belangstelling voor de opening was groot en er waren veel lovende reacties. Dus, als u wilt weten wat de kunstenaarswereld van Zuid-Oost Drenthe presteert, kom kijken! De tentoonstelling loopt t/m 6 maart 2016. Op de site www.zweelerkerk.nl vindt u meer informatie over deze 42etentoonstelling van Het Zweeler Palet en op www.kunstvestingcoevorden.nl  kunt u het werk van de deelnemers alvast eens bekijken.

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel