.

.

 

.

Hengstenshow in Zweeloo valt in de smaak

De Hengstenshow in de manege van De Alterbergruiters is afgelopen vrijdagavond zeer succesvol verlopen. Ook de organiserende hengstenhouders uit Aalden/Zweeloo (Joop Timmer, Alfred Askes, Jan Lanting, Sandra Lanting, Gerko Lanting en Jan Schepers) waren goed te spreken over het hippisch festijn, dat na meer dan vijftig jaar weer nieuw leven werd ingeblazen.

De publieke belangstelling was groter dan gehoopt en de reacties waren ook zeer positief. Of er een herhaling van het evenement komt, is nog niet te voorspellen, dit hangt volgens de organisatoren met name af van het aantal hengsten wat in 2018 in de voormalig gemeente Zweeloo ter dekking zal staan.

De samenwerking tussen de hengstenhouders is erg goed gebleken en wordt er al voorzichtig nagedacht over een geheel nieuw evenement, waarbij niet alleen paarden en pony’s centraal zullen staan.

Bijschrift foto: Minihengst Lay Out van De Viersprong werd afgelopen vrijdagavond op de Hengstenshow in Zweeloo voorgebracht door zijn fokker Jan Lanting uit Aalden en diens driejarige kleinzoon Milon Stevens. Lay Out is een prachtige schimmel met een lengte van slechts 84 cm. De minihengst is 21 jaar geleden geboren op Stal de Viersprong van topfokker Jan Lanting. Na onderdak bij diverse fokkers is deze senior weer terug in zijn geboortedorp. (Foto: Monique Jonkman-Koolen)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 26 april 2017.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel