.

.

 

.

Jeugdsoos De Boei staat weer op de rails

'Strenger optreden en overlast direct in de kiem smoren'

Een jaar geleden werd jeugdsoos De Boei wegens overlast gesloten. Tot grote opluchting van de Zweeler jeugd gingen de deuren echter afgelopen week weer open. Niets doet meer herinneren aan de donkere periode uit het bijna 30-jarig bestaan van De Boei, want het bruist inmiddels weer van activiteiten in de jeugdsoos aan het Eswegje in Zweeloo.

Samen met een aantal andere jongeren heeft Mart Seubring de schouders onder de jeugdsoos gezet. Wat is zijn grootste drijfveer geweest? 'Als bestuur vinden we het cruciaal dat de jeugd in de omgeving een plek moet hebben om gezellig bij elkaar te zitten in plaats van op straat te hangen. De jeugdsoos zorgt ervoor dat de jongeren een plek hebben waar ze regelmatig terecht kunnen voor een stukje gezelligheid, muziek en ontspanning met leeftijdsgenoten.'

 

 

Het feit dat de jeugdsoos een jaar geleden vanwege overlast de deuren moest sluiten, was volgens Seubring onvermijdelijk. 'Enerzijds waren er klachten van buurtbewoners en anderzijds was er binnen de jeugdsoos sprake van tal van vervelende akkevietjes. In overleg met Stichting Welzijn 2000 hebben we toen nog wel een tweede kans gekregen, maar toen de situatie niet verbeterde zijn de deuren op slot gegaan. Dat was een hard gelag!'

Onder aanvoering van een nieuw bestuur zijn er duidelijke regels opgesteld. Door een proactief beleid probeert men de overlast direct in de kiem te smoren. 'Dat doen we door strenger en duidelijker op te treden tegen bezoekers die zich niet aan de regels van de jeugdsoos houden. Voor de sluiting mocht vaak alles en dat kan gewoon niet meer!'

Bijschrift foto: Jeugdsoos De Boei is dankzij een proactief beleid weer een ideaal trefpunt voor de jeugd van Zweeloo en omstreken. Het vijfkoppig bestuur bestaat uit Mart Seubring, Tom Bullinga, Siebert Looije, Bernie Schlepers en Harwin Dijkstra. (Foto: Ruud Janse Fotografie)

 

 

'De Boei moet vooral een gezellige ontmoetingsplaats blijven'

Seubring kwalificeert de De Boei een ideaal trefpunt voor de jeugd van Zweeloo en omstreken. Een pilsje smaakt er goed, er is lol en geen escapades. ‘Want’, zegt de nieuwe voorzitter Mart Seubring gedecideerd, ‘De Boei moet vooral een gezellige ontmoetingsplaats blijven. Dat is ons voornaamste doel!’ Het vijfkoppig nieuw bestuur bestaat naast Mart Seubring uit Tom Bullinga (penningmeester), Siebert Looije (secretaris), Bernie Schlepers en Harwin Dijkstra. Daarnaast krijgt het bestuur ondersteuning van Kim Slomp, werkzaam bij Stichting Welzijn 2000 als jongerenwerker.

Jongeren in de leeftijd van 14 tot ongeveer 23 jaar zijn van harte welkom in De Boei. 'Er kan naar muziek worden geluisterd, naar een dvd’tje worden gekeken en aan de bar worden frisdrank en licht-alcoholische dranken verkocht. We proberen een leuk sfeertje te creëren. Met deze werkwijze willen we de jeugd graag aan ons binden. Het bezoek aan de jeugdsoos moet vrijdag- en zaterdagavond weer als vanouds een vertrouwd uitstapje worden.’

Jeugdsoos De Boei werd vijf jaar geleden dankzij een bijdrage van stichting De Spil fors gemoderniseerd. Een nieuwe bar en een nieuwe vloer vormden destijds de belangrijkste wijzigingen. De nieuwe bestuursleden hebben overigens veel waardering voor hun voorgangers. ‘We staan geheel fris aan de start en we willen de zaken voortvarend aanpakken’, zo is de visie. Het team zorgt op vrijdag en zaterdag zelf voor de muziek en de bardiensten. Als bestuur zijn we, samen met Stichting Welzijn 2000, verantwoordelijk voor een goede gang van zaken. Dat geldt zowel op financieel als organisatorisch gebied. Regelmatig beleggen we vergaderingen, waarbij beleidsmatige zaken, ideeën en eventueel te organiseren activiteiten worden besproken', zegt Mart Seubring. Hoe zien de activiteiten er de komende tijd uit. Staan er rond de jaarwisseling nog festiviteiten op het programma? 'Wij hebben besloten om de komende tijd rustig aan te beginnen. De vorige keer zijn we direct met een feest begonnen alleen dat was ons achteraf te snel. Daarom willen we dus eerst alles in de soos op de rails krijgen voordat we met andere activiteiten beginnen.' Openingstijden van jeugdsoos De Boei: vrijdag en zaterdag van 21:00 uur tot 01:00 uur.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel