.

.

 

.

Eerste bankje van ‘de Rode Draad’ geplaatst

Stichting Aelder Hooghe Kunsten start met unieke wandelroute. Met de plaatsing van het eerste bankje is Stichting Aelder Hooghe Kunsten vrijdagochtend officieel gestart met de uitvoering van het project ‘Rode Draad’.

In de Rode Draad wordt het motto van het vorige College van Burgemeester en Wethouders van onze gemeente “Coevorden verbindt” letterlijk ingevuld: De Rode Draad verbindt alle kernen van de gemeente met elkaar door middel van een wandelroute langs gebaande en nog niet gebaande paden.

Verbinding tussen dorpen
Een werkgroep, onder supervisie van Stichting Aelder Hooghe Kunsten, werd opgericht om de realiseerbaarheid te bekijken en het idee verder vorm te geven. In de werkgroep zitten naast Joke Holwarda en Anneke Kaiser ook vertegenwoordigers van Plaatselijk Belang Oosterhesselen, Dorpsbelangen Aalden, de gemeente Coevorden en de BOKD (Brede Overleggroep Kleine Dorpen).

De verbinding tussen Aalden, Benneveld en Oosterhesselen werd het pilotproject. De wandelroute krijgt bankjes en tussen de drie dorpen in wordt een vogelkijkhut gerealiseerd, waar je ook voor een bui zou kunnen schuilen. Natuurmonumenten verleent haar medewerking hieraan.

Financiële middelen
Het verkrijgen van de benodigde financiële middelen blijkt veel energie te kosten, maar het lijkt helemaal te lukken. Er werd € 10.000 verdiend op de avond van Stimuleringsfonds 1. De Rode Draad kreeg van alle aanwezige dorpen en wijken de meeste stemmen! Andere fondsen werden aangeboord zodat de begroting zo goed als rond is, inclusief de post onderhoud.

Ook Recreatieschap Drenthe ziet de voordelen van het project voor het recreëren en het stimuleren van toerisme.

Supermarkt Coop Weggen
Gezienus Weggen van de Coop in Aalden sponsort deze eerste fraai vormgegeven bank. Speciaal voor deze plek ontworpen door Joke Holwarda. Vanaf de bank kan je rondom genieten van de prachtige natuur in de Kerkhorsten. Het logo van de Rode Draad is ontworpen door Herman Roozen, striptekenaar uit Coevorden.

Voor het vervolg van De Rode Draad moeten we even wachten tot het einde van het broedseizoen. Dan volgt de volgende fase: het plaatsen van de vogelkijkhut en wordt de wandelroute uitgezet.

Bijschrift foto: De Rode Draad is een gemarkeerde wandeling tussen Benneveld, Aalden en Oosterhesselen over gebaande en nog niet gebaande paden met bankjes, een uitkijkpunt en een schuilhut. Afgelopen vrijdag kon fase één van het project worden gestart: het eerste bankje werd geplaatst in de Kerkhorsten.  Vanaf de bank kan je rondom genieten van de prachtige natuur in de Kerkhorsten. (Foto: Joke Holwarda)

Oes Eig’n Kraantien d.d. 24 april 2018.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel