.

.

 

.

Sfeervolle wildavond op 8 december a.s. in De Mepperdennen

Culinaire belevenis met gastkoks Ton Teske en Lars Nijhoving. Judith Post van De Mepperdennen in Meppen organiseert zondagavond 8 december een sfeervolle wildavond. Een culinaire belevenis vol met verrassingen van de gastkoks Ton Teske en Lars Nijhoving.

Judith en haar keukenbrigade nodigen u van harte uit om deze speciale wildavond te beleven - die vanzelfsprekend volledig in het teken van wild staat - waar vanaf 16.00 uur een uniek 4-gangen geserveerd zal worden voor de scherpe prijs van € 39.50.

Alle ingrediënten die in de gerechten zijn verwerkt komen gegarandeerd van Drentse bodem en zijn ook in eigen beheer bereid. Sommige daarvan zijn zelf geteeld óf gezocht als wildpluk uit de natuur. Denk bijvoorbeeld aan het Eekhoorntjesbrood of de Heksenboleet.

Tijdens deze avond zal Meppenaar Ton Teske de gasten - tussen de gangen door - bijpraten over de keuken en de jacht.

Voor die mensen die Ton niet kennen, even een nadere kennismaking:
Samen met zijn vrouw Yvonne was hij 25 jaar lang eigenaar van specialiteiten Restaurant De Blauwe Tram in Voorschoten, waar hij chef-kok en leermeester was van het keukenteam. 

Door de aard van zijn professie en de grote passie voor natuur en wat daar leeft, heeft het wild Ton altijd gefascineerd en in positieve zin verrast. “Aangezien mensen zich niet bemoeien met de stijl van eten en leven van de in het wild levende dieren en het wild niet achter hekken wordt gehouden, kunnen ze zelf bepalen wat er op hun dagelijks menu staat en hoeveel het er van wil eten. De bio-industrie heeft er dus geen enkele invloed. Super gezond voedsel dus en een lust om er mee te mogen werken en te proeven. We kijken er naar uit om u van dit unieke - en van louter streekgebonden - onderstaande wildmenu te laten genieten. Uiteraard had dit alles niet tot stand kunnen komen door mijn goede vriend en jager Klaas, die de ree op de korrel heeft en ons zal voorzien van een top stuk wild op zondag 8 december a.s.”

Het menu bestaat uit: 

***

Amuse

Tartaar van gerookte ganzenborst en Ardeense uienconfit

***

Een huisgemaakte Reepaté  

met een gepoft appeltje

waarvan u zeker meer lust!

***

Velouté uit de Palms

Een romige velouté van eekhoorntjesbrood en heksenboleet

***

Een duo van Reegeit

Draadjesvlees en biefstuk van het Ree

Geserveerd met een jus van ree en groene pepers,

rode kool en appeltjes,

spruitjes met spekjes en gebakken ui en

gegratineerde aardappel

***

Gestoofde Gieser wildeman met anijs

vanille ijs en sinaasappelsaus

***

Prijs per couvert slechts 39,50 p.p.

 

Wilt u deze avond absoluut niet missen? Reserveer dan snel, er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar. 

Opgave graag vóór 1 december via

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.of 0591-371235

Judith Post geflankeerd door de gastkoks Ton Teske en Lars Nijhoving uit Meppen, die op 8 december a.s. tijdens een sfeervolle wildavond in De Mepperdennen vanaf 16.00 uur een uniek 4-gangen wildmenu zullen serveren. 

Oes Eig'n Kraantien 20 november 2019

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel