.

.

 

.

Actie! Geef tijdschriften - groot of klein- een tweede leven

“Zonde om tijdschriften zomaar in de doos van het oud papier te laten zakken”. Het is een vreemde, bevreemdende, tijd waarin we momenteel leven. Bij het maken van dit stukje is niet bekend of gedaan kan worden wat hieronder wordt gevraagd…. Maatregel op maatregel, advies op advies….

Handen wassen, anderhalve meter afstand, horeca dicht, scholen en kinderopvang gesloten, sociale beperkingen, geen of minder bezoek in zorginstellingen ….

Woon je in onze dorpen, dan is er, tenminste tijdens het schrijven van dit stukje, nog enige bewegingsvrijheid. We hebben ruimte in en om de dorpen. We wonen niet met velen op elkaar.

“Woon je echter op het AZC, dan hakken de maatregelen er behoorlijk in. Denk bijvoorbeeld aan de kinderen die niet naar school en opvang kunnen. Dan wordt het wel heel vol in je woonruimte”, dacht ik. “Zou je iets kunnen doen?”

Nee, niet persoonlijk. De sociale onthouding is ook hier leidend. Maar de mensen van het COA werken wel op het AZC, en aan hen werd een mail gestuurd. Met een tijdschrift-suggestie. En daarop kwam onderstaande mail terug:
“Tijdschriften zijn leuk inderdaad om door te bladeren, te lezen en voor kinderen om te knippen en te plakken. Dus tijdschriften gericht op kinderen als Donald Duck, Bobo zijn ook erg welkom. En voor volwassenen natuurlijk ook. Wij hebben die hier op het AZC niet.”

Afgesproken is met de COA-medewerker dat u tijdschriften die u over hebt, voor groot en klein, in soorten en maten, kunt inleveren bij Anke Kamman, Paasbergstraat 10, Aalden.
Dat kan ‘contactloos’: bij de voordeur rechts,  en dan naar de achterkant van het huis lopen. Daar is een afdak, waar ik een krat zal neerzetten. Als het krat zich inderdaad gaat vullen zal ik zorgen dat het naar het AZC wordt gebracht.

Klein gebaar, groot plezier.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 24 maart 2020

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel