.

.

 

.

Stedelijk Museum Coevorden

opent vanaf 2 juni weer haar deuren voor het publiek. Het Cultuurhistorisch Paviljoen (ArcheoHotspot) op de Weeshuisweide blijft voorlopig nog gesloten. Wij zien onvoldoende mogelijkheden om de richtlijnen van de overheid op deze locatie te kunnen waarborgen.

Het Cultuurhistorisch Paviljoen zal daarom tijdelijk worden omgebouwd tot expositieruimte die van de buitenkant te bezichtigen is.

Voor het museum hanteren we aangepaste openingstijden. Van dinsdag tot en met zaterdag is het museum geopend van 13:00 – 17:00 en op zondag van 12:00 – 17:00. Hierbij staat de veiligheid van de bezoekers en medewerkers voorop. Om voor iedereen het bezoek zo veilig en aangenaam mogelijk te maken zijn er een aantal maatregelen genomen en volgen we het protocol van de Museumvereniging. Zo kunnen bezoekers vanaf nu alleen online een kaartje kopen via de website van het museum. Er is dus geen kaartverkoop meer in het Arsenaal. Dit geldt voor iedere bezoeker (ook voor museumkaarthouders en Vrienden van). Via de website van het museum kunt u een tijdsblok boeken waarop u het museum kunt betreden. Er wordt een beperkt aantal mensen per tijdsblok toegang verleend. Op deze manier reguleren we het aantal bezoekers dat tegelijkertijd in het museum aanwezig is. Ook treffen we extra hygiëne-maatregelen, voor zowel het publiek als de medewerkers. We ontvangen geen groepen en bieden ook geen rondleidingen, arrangementen of groepsactiviteiten aan tot 1 september.

Daarnaast zijn wij bezoekers verplicht te vragen naar eventuele gezondheidsklachten. Heeft u klachten, blijf dan thuis. We kunnen u toegang tot het museum weigeren bij gezondheidsklachten. We hebben speciale bezoekersregels opgesteld die momenteel gelden in het museum. Deze kunt u vinden op de website van het museum: www.museumcoevorden.nl

De tentoonstelling ‘’Wapentuig in het tuighuis’’ zal worden verlengd tot en met 13 september 2020. Deze bijzondere collectie, met bruiklenen van het Rijksmuseum, bestaat uit o.a. diverse typen helmen en onderdelen van harnassen, zoals ze op de Amsterdamse schutterstukken te zien zijn en ook door Rembrandt werden afgebeeld op zijn iconisch schilderstuk ‘’De Nachtwacht’’.

Geplaatst 26 mei 2020

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel