.

.

 

.

Bridgeclub Lodgi houdt kaarten voorlopig op zak

Bij bridgeclub Lodgi houden ze de kaarten voorlopig op zak. De leden van de 83-jarige bridgeclub uit Zweeloo willen de draad graag weer oppakken, maar volgens het bestuur is veilig en verantwoord bridgen in deze coronatijd te complex. “We zijn uit voorzorg dan ook niet aan het nieuwe seizoen begonnen. We wilden eerst even afwachten hoe alle coronamaatregelen zouden uitpakken. Dat is achteraf een verstandig besluit geweest”, zegt secretaris Simone Meijer.

Veiligheidsregels 
Bridgeverenigingen die wel van start gingen moesten veelal uitwijken naar een andere locatie om zo aan de 1,5 meter afstand te kunnen voldoen. “We hebber er goed aangedaan om de clubactiviteiten op te schorten. Om aan alle veiligheidsregels te kunnen voldoen moest er simpelweg te veel geregeld worden. We volgen hierin ook de richtlijn van de Nederlandse Bridge Bond.”

Maanden niet gezien
Leden van de bridgeclub missen de gezelligheid van de spelavonden. “Ik heb meerdere mailtjes van de leden ontvangen. Velen zijn al langjarig aan onze club verbonden en hebben elkaar soms nu al maanden niet gezien. We zijn een hechte club en het bridgen is niet alleen een spelletje, maar het is ook een sociaal gebeuren.”

Behoorlijke toename
Juist in het najaar is Lodgi (Lichamelijke Ontspanning door Geestelijke Inspanning) met het denkspel actief, maar gelukkig kunnen de bridgers nog wel terecht op internet. “Je ziet dat er een behoorlijke toename is van het aantal bridgers die via diverse platforms op internet actief zijn. Het is in deze bijzondere tijd een prima alternatief en een mooie tijdsinvulling. Het geeft je brein toch een actieve impuls”, aldus Simone Meijer.

Het is volgens haar lastig te zeggen wanneer Lodgi de draad weer kan oppakken. “Er lijkt voorlopig nog geen sprake van enige versoepeling. We moeten dus even geduld betrachten.” Kijk voor meer info op www.lodgi.nl

De bridgers van Lodgi houden door alle coronamaatregelen de kaarten voorlopig op zak. De liefhebbers verplaatsen het moeilijke spel van bieden en afspelen nu vooral naar de online-platforms. (Archieffoto: Monique Jonkman-Koolen  

Oes Eig'n Kraantien d.d. 10 november 2020

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel