.

.

 

.

Onvoorziene versobering dienstregeling openbaar vervoer treft overstapplaats Zweeloo

Door de corona-aanpassingen in de dienstregeling was Zweeloo aanvankelijk aantrekkelijker geworden als startpunt voor een OV-reis. De bussen reden overdag elk half uur, wat ze eerst alleen in de spits deden.

Met ingang van 3 januari a.s. komt de “pre-corona” dienstregeling echter grotendeels terug en kunnen we vanuit Zweeloo e.o. buiten de spits, nog maar 1x per uur naar en van Emmen, en naar en van Zwolle (en verder) reizen

Willy-Anne van Stiphout, lid van Reizigers Openbaar Vervoer (Rover), noemt het jammer dat de voor Zweeloo en Aalden zo gunstige “corona"-dienstregeling niet voortgezet gaat worden. “Vanaf januari dus niet meer elk uur een bus naar en van Coevorden, en niet meer elk half uur een bus naar en van Emmen, en niet meer de mogelijkheid om elk half uur hetzij via Beilen, hetzij via Hoogeveen naar en van Zwolle en verder te reizen.

Willy-Anne is teleurgesteld over de versobering van de dienstregeling. “Dat is niet goed voor de dorpen. Stiekem had ik natuurlijk gehoopt dat de verbeteringen - die in de huidige “corona"-dienstregeling zitten - zouden worden voortgezet.”

Die verbeteringen waren echt significant:
Lijn 22 Assen-Zweeloo wordt nu bijna de hele dag (tot ca 20.00 uur) standaard verlengd tot Emmen en vertrekt niet op de “knoop” van kwart over het uur, maar een half uur later.

Daardoor kunnen inwoners uit Zweeloo en omliggende dorpen niet alleen 2x per uur naar en van Emmen reizen, maar ook 2x per uur hetzij via Beilen (lijn22, om kwart voor) hetzij via Hoogeveen (lijn27, om kwart over) op de NS-trein naar Zwolle stappen en verder reizen.

Daarnaast rijdt lijn 25 (Zweeloo-Coevorden) bijna de hele dag 1x per uur.

De hub Zweeloo ligt vrijwel in het dorp, in een groene omgeving met rustieke boerderijen. Hubs worden gezien als schakels binnen de OV-reis. Het idee is om een knooppunt in te richten dat een prettigeverblijfplaats is, maar ook bijdraagt aan een snelle overstap. Vanuit hier reis je per bus naar Beilen / Assen, Coevorden, Emmen of Hoogeveen. Pas in 2018 is deze halte tot hub verweven. (Archieffoto: Monique Jonkman-Koolen) 

Oes Eig'n Kraantien d.d. 10 november 2020

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel