.

.

 

.

Doe mee aan Coevorden culturele gemeente van Drenthe!

Oproep:  Nog geen aanmeldingen uit Aalden, Benneveld, Meppen, Wezup en Zweeloo!  Alleen aanmelding ontvangen van Ons Belang Wezuperbrug

De gemeente Coevorden is in 2021 - 2022 de culturele gemeente van Drenthe, met het thema “verbonden in verhalen”. Er worden dan diverse activiteiten georganiseerd, zie hiervoor www.cultureelcoevorden.nl 

De bedoeling is om de gemeente op cultureel vlak op de kaart te zetten. De opzet is dat zoveel mogelijk inwoners en dorpen meedoen.

Dat tot nu toe van de dorpen Aalden, Benneveld, Meppen, Wezup en Zweeloo nog geen aanmeldingen voor deelname binnen zijn gekomen, is heel bijzonder. Immers, hier is bepaald geen gebrek aan creativiteit en saamhorigheid! Dat hebben we met z’n allen wel weer bewezen tijdens het laatste Zuidenveldfeest.

Dus vandaar deze oproep. Wie heeft zin om mee te doen? Wie heeft een idee voor een kunstwerk, wie kan in een couplet het eigen dorp weergeven, wie wil helpen het verhalenpad uit te zetten?

Gaat het al een beetje kriebelen? Lees de toelichting hieronder. En bel (tel. 0591-371634) of mail Mientje Harmsen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) als je er zin in hebt of, natuurlijk ook, als je nog vragen hebt.

Hoe mooi zou het zijn als Aalden, Benneveld, Meppen, Wezup én Zweeloo allemaal van zich laten horen (en zien). En daarmee het goede voorbeeld van Wezuperbrug gaan volgen, want Ons Belang heeft enthousiast gereageerd en zich inmiddels aangemeld!

Toelichting
De dorpen kunnen zich vooral presenteren bij de opening van het culturele jaar en het cultuur- en verhalenpad.

Opening 28 augustus 2021:
Verbinding van alle dorpen en diverse cultuuruitingen. Een stoet trekt door de hele gemeente langs de dorpen, bij ieder dorp haken meer mensen aan. Ieder dorp maakt een kunstwerk en een couplet van een lied. Hierin wordt aandacht besteed aan de kenmerken van het dorp. Het kunstwerk van 50 bij 50 cm komt op een groot paneel op een ezel, samen met de kunstwerken van de andere dorpen.

Cultuur- en verhalenpad
Door dit verhalenpad worden alle dorpen en hun inwoners met elkaar verbonden. Bestaande wandelingen langs historische, archeologische en culturele elementen kunnen worden opgenomen in het cultuur- en verhalenpad. Het voorstel is om hier een boekje van samen te stellen.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 9 maart 2021

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel