Artikel
Toekenning dorpsbudget Zweeloo 2020/2021 ook dit jaar zonder stemming

Dit jaar zijn er vijf aanvragen ingediend voor het dorpsbudget van Zweeloo. Aangezien de som van de aangevraagde bedragen lager is dan het beschikbare budget, zijn er dit jaar geen verkiezingen nodig.

De aangevraagde en toegekende budgetten zijn:

Sweelpop: spandoeken

Om de sfeer te verhogen wil Sweelpop extra spandoeken laten maken. Die spandoeken zullen onder andere komen te hangen bij de toegangssluis naar het veld waar het festival voortaan plaats zal vinden. Ook willen ze nieuwe lichtsnoeren aanschaffen voor op het festivalterrein.

Ze vragen € 500 voor tegemoetkoming in de kosten.  

Vrolijke bloembakken
Een groepje Zweelers wil de Hoofdstraat opvrolijken en heeft daarom budget aangevraagd om bloembakken te kunnen plaatsen aan lantaarnpalen. Ze willen soortgelijke bloembakken leasen als die in de Aelderstraat. Door dezelfde bloembakken te plaatsen als die in Aalden, zorgt het voor eenheid en loopt het mooi in elkaar over.

Het gaat om een bedrag van € 1.350 waarvoor tien bakken geplaatst zullen worden.  

Dierenkampje: Schuilhut voor herten
Het dierenkampje heeft een budget aangevraagd voor het plaatsen van een schuilhut voor de herten. De herten schuilen niet in de nachthokken aangezien deze te veel wanden hebben waardoor ze onvoldoende zicht hebben op hun omgeving. Om de herten voldoende bescherming te geven tijdens slecht weer, willen de vrijwilligers van het dierenkampje een schuilplaats plaatsen waar de herten zich veilig voelen.

De kosten daarvan zijn € 1.994,50

Stichting ter bevordering Grafonderhoud Zweeloo: gietijzeren paaltjes
De rijen op het oude gedeelte van de begraafplaats zijn aangegeven met gietijzeren paaltjes die gebruikt worden voor het terugvinden van graven. Tijdens het opknappen van het oude gedeelte bleek dat een aantal paaltjes verdwenen zijn.  De stichting wil daar nieuwe gietijzeren paaltjes plaatsen, om het zoeken naar graven eenvoudiger te maken en voor het aanzicht. De stichting heeft daarom een bedrag gevraagd van € 1.300. Van dat geld kunnen ze, samen met het verkregen geld uit het dorpsbudget van Aalden, 24 paaltjes bestellen.

Anke Holman en Jans Pronk van Stichting ter bevordering Grafonderhoud Zweeloo.

Sportpark ’t Alterberg: vervanging AED
De AED bij sportpark ’t Alterbarg komt uit 2009 en is aan vervanging toe. Ze hebben een aanvraag gedaan om een nieuw, verbeterd exemplaar aan te kunnen schaffen. Het gaat om de AED zelf, de buitenkast blijft bruikbaar.

De kosten daarvan zijn € 978,82.          

Oes Eig'n Kraantien d.d. 20 april 2021
 

 

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Unieke dag voor nazaten van Willem Ruinemans en Grietje Warmolts

Vijf broers en vijf zussen na ruim twintig jaar terug in ouderlijk huis aan Klooster 2 in Zweeloo. Terug naar de roots, terug waar de plek waar ze zijn geboren en getogen....

dinsdag, 26 oktober 2021

Lees verder

Nationale natuurwerkdag 2021

Op nationale natuurwerkdag groot onderhoud aan ven nabij de "Dove Wander" en het verlengde van de Veendijk in Wezup....

dinsdag, 26 oktober 2021

Lees verder

Spooktocht

Vrijdag 29 oktober a.s. organiseert L.O.L. Kinderopvang een spooktocht. Wij gebruiken hiervoor vanaf 17.00 uur het trimbosje achter de spo...

dinsdag, 26 oktober 2021

Lees verder
Willekeurige foto