.

.

 

.

De Schutse heeft nieuw schoolplein met veel speelruimte:

“We kunnen dit ook gebruiken als extra schoollokaal”! Spetterende opening: laarzen, regenjassen, poncho’s en paraplu’s waren dankzij fraaie waterboog brandweer Zweeloo niet voor niets meegenomen.

Afgelopen vrijdag was het dan eindelijk zover: het hele proces van denken, plannen indienen, samen overleggen, weer denken, aanvragen tot uiteindelijk uitvoeren kwam tot een eind: het vernieuwde schoolplein van De Schutse werd officieel geopend, door wethouder Jeroen Huizing.

Voordat hij de snoeischaar (het is per slot van rekening een groen schoolplein) kon hanteren, voerde directeur Max Tetelepta het woord, nadat eerst drie meiden hun dans-talent lieten zien.

 “Dromen – denken – durven – doen”

Ten overstaan van alle kinderen, medewerkers, ouder(s)/verzorger(s), opa’s en oma’s, buren en de pers vertelde hij over het ontstaan van dit nieuwe plein. De schoolkernwoorden “dromen – denken – durven – doen” liet hij volgen door ‘doorzetten’, want het was een heel pad dat afgelegd werd.

Ten overstaan van alle kinderen, medewerkers, ouder(s)/verzorger(s), opa’s en oma’s en buren vertelde directeur Max Tetelepta van cbs De Schutse over het ontstaan van het nieuwe schoolplein.

Een schoolplein voor iedereen: “Weet je welkom!”
Onder leiding van de schoolpleincommissie werden heel wat hobbels genomen. Maar de gevoelens die deze 5e november overheersten waren grote tevredenheid over het resultaat en dankbaarheid voor de fantastische medewerking van vele mensen en bedrijven. “Ongelofelijk wat ons werd aangeboden aan materialen en werkzaamheden,” zoals meester Max vertelde. “Het is een groen plein geworden, niet alleen voor de school, maar voor iedereen. Weet je welkom!”

Schoolplein De Schutse schoolvoorbeeld voor provinciaal plan
Directeur van overkoepelende scholenvereniging Fiers, Jolien Thiele, had ook waarderende woorden. En feliciteerde De Schutse met het nieuwe plein. “Er is een provinciaal plan gaande om schoolpleinen te verbeteren. Dit plein is een prachtig voorbeeld. Het plein is niet alleen een pauzeplaats, maar spelen is de leukste vorm van leren.” En dat is wat De Schutse ook wil doen: het plein als ‘extra lokaal’.

Waarderende woorden
Toen Jeroen Huizing aan de beurt was voor zijn speech, en hij de kinderen vroeg of het lang of kort moest zijn, was het ‘kòòòòòòrt!’ van de kinderen voldoende om het bij enkele waarderende woorden te laten en daarna de openingshandeling te verrichten.

Afgelopen vrijdag werd het nieuwe schoolplein van De Schutse officieel geopend door wethouder Jeroen Huizing.

Brandweerkorps Zweeloo zorgt voor fraaie waterboog
Want de kinderen popelden om aan de openingsceremonie te gaan deelnemen: de Zweeler brandweer was aanwezig, om met twee slangen een prachtige waterboog te maken, waar de kinderen onderdoor mochten lopen om hun plein in gebruik te nemen. Met plezier! En niet te stoppen!`` De laarzen, regenjassen, poncho’s en paraplu’s waren niet voor niets meegenomen.

Onder een waterboog van de brandweer Zweeloo namen kinderen de speeltuin van De Schutse officieel in gebruik.

En: vindt u één dezer dagen een ‘happy stone’, een mooi beschilderde steen, ergens rondom de school, weet dan dat het maken en verstoppen van deze stenen de slotactiviteit van de festiviteiten ter ere van het nieuwe Schutseschoolplein was. Een steen voor de vinder, het plein voor iedereen!

Dankzij de voortvarende aanpak van de schoolpleincommissie werden heel wat hobbels genomen. Op de foto v.r.n.l. Harma Stevens, Hilco van Goor, Aaldert Kamman, Bert Feunekes, Koos Mulder en Johan Warnar. Op de foto ontbreekt Max Tetelepta.(Foto's: Monique Jonkman - Koolen)

Ze hadden er goed over nagedacht, bij basisschool De Schutse in Aalden. Hoe ze hun grijze schoolplein om konden toveren in een groene met ook nog veel ruimte om te spelen. De afgelopen maanden werd er hard gewerkt en nu hebben ze wat moois: een perfecte pauzeplaats met veel groen en veel speelmogelijkheden.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 9 november 2021

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel