.

.

 

.

Hij komt, hij komt ....

Of beter gezegd: hij is al aan het komen…. De Recycle Sint! Een groene sint, in Aalden in de gedaante van Beatrix Copier, Gealma Snippe en Anke Kamman.

“Wij beiden lazen twee jaar geleden in Trouw een artikel over dit recycle-sintgebeuren. Het sprak ons aan,” vertellen Beatrix en Anke. “En toevallig kwam dit een keer ter sprake, waarop we zeiden: “We gaan het in Aalden proberen.”

Vorig jaar was de eerste keer. Een gebeurtenis die net in een ‘corona-rustige periode’ kon plaatsvinden. “Want we knepen hem wel natuurlijk…. We hadden een vrij lange periode van inleveren van, nog te gebruiken, speelgoed ingepland. En het kwám binnen… waarop we het ook graag weer kwijt wilden,” lachen ze. Slechts mondkapjes en handen ontsmetten waren vorig jaar de enige drempel. “Net als dit jaar. Dus zowel het inleveren als het weer komen kiezen uit het ingebrachte speelgoed kan door gaan!”

Deze week zitten ‘de sinten’ nog in Aeldermeent……
Tot en met donderdag a.s. zitten ‘de sinten’ in de Aeldermeent, tussen 13.30 en 14.30 uur, en ook op woensdag tussen 20.00 en 20.30 uur. Dat zijn dus de inlevermomenten.

En dan gaan vrijdag om 19.00 uur de deuren open om wat te komen uitzoeken.
“Het is toch prachtig als je kunt inleveren waar je kinderen niet meer mee spelen, en dan weer wat ‘nieuws’ kunt uitzoeken. Ook voor het vullen van de dozen voor de Actie Schoenendoos zijn er vast wel leuke dingen te vinden. Ook als je niets hebt ingeleverd ben je van harte welkom. Want: waarom nieuw kopen, als je (eerst) bij de Recycle Sint kunt komen zoeken?”

Oes Eig'n Kraantien d.d. 9 november 2021

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel