.

.

 

.

Zweeler over Ver....

Voormalig wereldreiziger Ronald Lubberts (39) helemaal gesetteld in de Betuwe. "Ik ben een heel gelukkig mens en heb weinig meer te wensen". Ronald Lubberts heeft jarenlang over de hele wereld gezworven.

De geboren en getogen Aaldenaar maakte indrukwekkende reizen naar Australië, Nieuw Zeeland, Zuidoost-Azie, Afrika, India, Mexico en Amerika. De voormalige globetrotter is inmiddels helemaal gesetteld. Hij vond de ware liefde, is de trotse vader van een zoon en dochter en woont op een droomlokatie in de Betuwe.

“Het voelt heel goed om gesetteld te zijn. Ik ben een gelukkig mens met een geweldige vriendin en twee fantastische kinderen. Ik ben erg blij dat ik op jonge leeftijd zoveel van de wereld heb mogen zien, talloze mooie avonturen heb mogen meemaken en daar kijk ik dan ook nog regelmatig met veel plezier op terug."

Verbouwde woonboerderij
Ronald woont inmiddels met vriendin Hermien en hun zoon Matthijs (4) en dochter Joanne (bijna 3) alweer ruim zes jaar in Gelderland. In een verbouwde woonboerderij in Baal, een buurtschap aan de rand van Bemmel. Het stel leerde elkaar kennen in Zwolle, waar Ronald een kluswoning had gekocht en Hermien al een aantal jaren woonde omdat ze in Zwolle werkzaam was als advocaat.

Geen minuut getwijfeld
In 2014 besloten de ouders van Hermien om kleiner te gaan wonen en kregen ze de mogelijkheid om het ouderlijk huis over te nemen. “We hebben over die stap geen minuut getwijfeld. Het huis in Zwolle, dat ik op dat moment nog druk aan het verbouwen was, is in hoog tempo afgebouwd en binnen enkele weken verkocht. Nieuwe plannen volgden al snel en voor we het wisten zaten we in de Betuwe en stond er een nieuwe verbouwing voor de deur. We hebben de boerderij helemaal naar onze eigen wensen verbouwd. Een klus die we in een aantal fases hebben afgerond.”

Trots op woonomgeving
Het dorpse leven blijft Ronald en Hermien boeien. “We zijn geen stadsmensen en Zwolle was een tussenstation. Je krijgt in een dorp een ander sociaal beeld van mensen. In de stad ben je een individu, hier kent men je en word je aangesproken. Zo zijn we ook opgegroeid en ik hoop dat onze kinderen dat meekrijgen.” Heimwee naar Aalden heeft Ronald niet. Oud wil hij hier samen met Hermien – op een van de mooiste plekjes van de Betuwe – dan ook wel worden. H

Dorpsleven
Hij kent vanuit zijn eigen jeugd het gevoel om vanuit huis zo de tuin in te lopen om te voetballen. "Ik kan onze kinderen hier – als ze wat groter zijn – zo het dorp in sturen. Baal bleek voor ons dan ook de ideale plek." Landelijk wonen wilde hij met zijn vriendin Hermien, maar met basisonderwijs, clubs en andere voorzieningen op fietsafstand. 

Hermien werkt als bedrijfsjurist bij netwerkbeheerder Liander in Arnhem en Ronald is werkzaam bij Holterman Wapeningsstaal in Markelo waar hij verantwoordelijk is voor de prefab divisie, die allerlei prefab gelaste wapeningskorven levert aan betonfabrieken.

De wereld ontdekken
Ronald heeft op jonge leeftijd iedere kans aangegrepen om de wereld te ontdekken. Dat begon al op de middelbare school met uitwisselingsprojecten van de Europese Unie en buitenlandse stages en vervolgens hetzelfde voortgezet tijdens zijn vervolgstudie. “Uiteraard zijn er best nog wel momenten dat ik het reizen mis, maar ik zit nu in een andere fase van mijn leven. Dat is ook fantastisch en ik me heel gelukkig."

Hoogtepunten
Er is bij Ronald zeker nog wel een stil verlangen om weer op ontdekkingstocht te gaan en een van zijn vele wereldreizen te herbeleven. “Iedere reis die ik heb gemaakt had zijn hoogtepunten en ik vind het ook erg lastig om er ééntje uit te kiezen, die ik over zou willen doen. Wat wel een groot verschil is of ik een reis ‘alleen’ heb gemaakt of met vrienden. Beide vormen zijn geweldig, maar het grote verschil is dat je individuele reizen niet echt met iemand kan delen waardoor je er ook minder of anders over praat. De verhalen over de reizen die ik met vrienden heb gemaakt komen dan ook bij ieder feestje onder het genot van een biertje weer uitvoerig aan bod.”

Reisplannen met gezin
De reizen die hij heeft gemaakt zullen echter niet snel in dezelfde vorm terugkeren om de simpele reden dat hij nu een gezin heeft, die hij niet zo lang kan en wil missen. "Het zullen nu mooie vakanties worden die we de afgelopen zomers al hebben gemaakt op de camping in Nederland. Wel hebben we plannen om volgend winter naar Curaçao te gaan. Wij zijn allebei ook echte wintersporters en willen over een aantal jaren als gezin op wintersport. Iedere vijf jaar maak ik samen met zes vrienden - die ik heb leren kennen in mijn studententijd en de tijd in Amerika - een verre reis. De laatste keer was een rondreis door Mexico."

Tuinieren
Ronald is graag in en om de boerderij bezig met allerlei klusjes en ook menig vrij uurtje gaat op aan het tuinieren. “Als jager ben ik graag in het veld, maar dat laat onze drukke agenda niet altijd toe. Dat geldt ook voor de motor. Deze staat in de schuur, maar de motor moet eerst nog flink afgestoft worden voor ik er de straat mee op kan. Hopelijk kunnen we komend voorjaar weer toertochten maken,”

Aalden
De frequentie van bezoeken aan Aalden zijn de laatste jaren wel iets afgenomen, maar Ronald komt met zijn gezin toch nog wel met enige regelmaat in de buurt om familie en vrienden te bezoeken. “Ik kom altijd met veel plezier naar Aalden. De bosrijke en rustige omgeving in combinatie met de gemoedelijkheid en vriendelijke mensen doen mij altijd weer goed. Dan voel ik me toch weer thuis...!"

Ronald en Hermien wonen met hun zoon Matthijs en dochter Joanne op een markant plekje in de Betuwe.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 7 december 2021

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel