.

.

 

.

Opnieuw geen kerstmarkt, maar Wezup toch volop in kerststemming!

De traditionele kerstmarkt in Wezup werd opnieuw afgelast, maar de bewoners halen alles uit de kast om ook dit jaar in het dorpscentrum toch een gezellige  kerstsfeer te creëren.

 

Afgelopen zaterdag was het op ’t brinkje (tegenover HCR Hegen) een drukte van belang. De kerstbomen staan er en de lampjes flonkeren. Toch blijft het opnieuw een vreemde kerst voor de inwoners en voor de kerstmarktcommissie, die bestaat uit Carla Remmerswaal, Roeli Haddering, Lars Hoedemaker en Loes Heeling.

“De versieringen met boompjes en lichtjes zorgen toch voor een gezellige sfeer. Ook al trekt het dan geen publiek”, zegt Loes Heeling, terwijl ze een kerstboom op de brink plaatst.

Normaal gesproken was het nu een drukte van belang, duizenden bezoekers die door de sfeervolle straten slenteren, kraampjes met kerstsnuisterijen, muziek en veel sfeer. De Kerstmarkt in het dorp staat er - wijd en zijd - om bekend.

Saamhorigheid
Loes Heeling kent de realiteit. “Dit jaar, net als in 2020, helaas niet. Het is een spagaat waarin organisatoren van evenementen al geruime tijd verzeild zijn geraakt. Als de Kerstmarkt al zou mogen plaatsvinden, dan zou de 1,5 meterrichtlijn gelden. We kunnen die maatregel onmogelijk handhaven. We hadden heel graag de Kerstmarkt willen organiseren en bezoekers een gastvrij onthaal willen bieden. Tegelijkertijd leeft de vrees voor besmettingen met het coronavirus. Dat is begrijpelijk, maar wel jammer. We missen daarmee de saamhorigheid die de markt ieder jaar weer met zich mee brengt. Zoals het samen knieperties bakken, het dorp versieren en met (oud)-dorpsgenoten de verschillende stands van de verenigingen bemensen. Het is altijd een gezellige tijd.”

Gezellige ‘Wisper kerst’
Net als andere jaren werden de inwoners via een huis-aan-huis brief gevraagd om tuin en huis weer gezellig te verlichten. “Op deze manier kunnen we er toch nog samen een gezellige ‘Wisper kerst’ van maken. Dat sfeertje is een mooie opmaat voor hele fijne feestdagen!”

Persoonlijke tekst
De inwoners van Wezup worden gevraagd om de geplaatste kerstbomen met houten hangers te versieren. Deze mogen ze beschrijven met een persoonlijke tekst. In de komende dagen vóór kerst kunnen deze in de bomen op de brink worden gehangen. De kerstbomen zijn gesponsord door kwekerij Roeles in Noord-Sleen. Voor de jaarwisseling worden de bomen weer opgeruimd.

Uiteraard is alle hoop van de kerstmarktcommissie is nu gevestigd op het tweede weekend van december 2022.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 14 december 2021

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel