.

.

 

.

Uitbreiding ambulancezorg vanuit locatie Zweeloo

UMCG Ambulancezorg heeft de diensten van de ambulancepost in Zweeloo - die sinds 2020  gehuisvest is naast de brandweerkazerne - aanzienlijk uitgebreid. “We zijn hier gestart met een avonddienst van 15:00 uur tot 23:00 uur, maar inmiddels hebben we deze uitgebreid met een tweede dienst van 7.00 tot 15.00 uur.

De ontwikkelingen hebben we sinds de start continue gemonitord. We streven naar 24/7 beschikbare ambulancezorg in de regio en breiden daar waar nodig diensten uit. Op deze wijze kunnen we nog adequater reageren op spoedoproepen”, zegt woordvoerder Japke Grit van UMCG Ambulancezorg. Snelle uitruk bij noodgevallen De komst van de ambulancepost in Zweeloo - in 2020 - was volgens Japke Grit vooral een reactie op de sluiting van de spoedeisende hulpposten in Hoogeveen en Stadskanaal. “UMCG Ambulancezorg is met de extra post in Zweeloo in staat om de aanrijtijden te verkorten. In Zweeloo hebben we een strategische plek in de regio beschikbaar waar de ambulance kan worden gestationeerd en waar we in noodgevallen snel kunnen uitrukken. Alles is erop gericht om binnen vijftien minuten na melding bij een noodgeval ter plaatse te zijn.”

UMCG Ambulancezorg heeft de dienstregeling in Zweeloo aanzienlijk uitgebreid.
(Foto: UMCGAmbulancezorg)
Oes Eig'n Kraantien d.d. 18 januari 2022

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel