.

.

 

.

Schrijfster Claudia Stinne is genomineerd voor een Indie Award met “Een leven op wielen”

Met haar debuutroman “Een leven op wielen” maakt Claudia Stinne kans op een literaire prijs. De auteur uit Aalden is genomineerd voor een Indie Award, de prijs voor auteurs die uitgeven in eigen beheer.

Lovende recensies.
Claudia presenteerde afgelopen oktober haar debuutroman 'Een leven op wielen'. Een verhaal over het jonge wielertalent Mathijs de Waard, die zijn leven volledig opnieuw moet vormgeven als hij na een auto-ongeluk verder moet met een dwarslaesie. Het is een indrukwekkend verhaal over acceptatie, kracht, doorzettingsvermogen & vriendschap. “Ik ben ontzettend blij met alle lovende recensies en leeservaringen die ik mag ontvangen,” zegt Claudia. Ze is ontzettend trots en zegt het met een grote glimlach. “Ik ben jaren met dit boek bezig geweest en ik heb er veel in geïnvesteerd, dus het is prachtig dat het zo warm wordt ontvangen. Dat is waar ik altijd van droomde. Een Indie Award winnen is een mooie kans om bij een groter publiek bekend te raken, dus ik wil dit mooie nieuws graag met iedereen delen en uiteraard hoop ik op veel stemmen!”

Claudia nam touwtjes in eigen hand
Er is in Nederland een groeiende groep auteurs die de touwtjes in eigen handen neemt en hun boek uitgeven in eigen beheer (onafhankelijk - independent - indie). Om hardwerkende auteurs als Claudia de eer te geven die ze verdienen, alsmede onderscheid te kunnen maken op basis van kwaliteit, hebben is deze prijsuitreiking in 2017 in het leven geroepen. Claudia zegt: “Vroeger publiceerde elke auteur via een uitgever en pas als je overal bot had gevangen, kwam de overweging om in eigen beheer uit te geven. Tegenwoordig is het veel gebruikelijker om deze route direct te kiezen. Dat vergt in eerste instantie een flinke investering. Het boek laten redigeren, het professioneel laten opmaken én het drukken zelf moet je zelf bekostigen. Aan deze eerste druk verdien ik dus niets, na 500 boeken speel ik ongeveer quitte. Toch durfde ik deze sprong te wagen, want ik was - gesterkt door het vertrouwen van een aantal meelezers en mijn redacteur - overtuigd van mijn verhaal. En gelukkig zijn veel anderen dat met me eens.”

 

Juryprijzen en publieksprijzen
Er worden juryprijzen en publieksprijzen vergeven bij de Indie Awards. De boeken moeten aan bepaalde voorwaarden voldoen om mee te kunnen dingen naar een Indie Award. Denk hierbij bijvoorbeeld aan landelijke verkrijgbaarheid en een goede vindbaarheid voor lezers, geschreven zijn in correct Nederlands en nagenoeg zonder taal- en spelfouten.

De winnaar van een categorie ontvangt naast een boel aandacht (met potentiële lezers/kopers tot gevolg) een award tijdens de uitreiking in april en alle winnaars ontvangen een digitale sticker om de omslag van hun boek mee te verrijken.

Publieksprijzen
Deze maand kan er gestemd worden op de boeken uit de longlist. De top-drie in elke categorie belandt op de shortlist. En dit is waar Claudia in beeld komt! "Ik heb je hulp nodig om aan genoeg stemmen te komen. Vorig jaar had de winnaar om en nabij de 3000 stemmen...  Wil jij dus alsjeblieft op mijn boek stemmen in de categorie 'beste boek' en 'mooiste cover'?

Stemmen op Claudia kan via www.theindieawards.nl/stem/

N.B.Vergeet vooral niet om onderaan het formulier op 'verzenden' te klikken, anders is jouw stem niet doorgekomen...

Alvast heel erg bedankt!! 

Oes Eig'n Kraantien d.d. 8 februari 2022

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel