Artikel
Hij komt, hij komt ....

Of beter gezegd: hij is al aan het komen…. De Recycle Sint! Een groene sint, in Aalden in de gedaante van Beatrix Copier, Gealma Snippe en Anke Kamman.

“Wij beiden lazen twee jaar geleden in Trouw een artikel over dit recycle-sintgebeuren. Het sprak ons aan,” vertellen Beatrix en Anke. “En toevallig kwam dit een keer ter sprake, waarop we zeiden: “We gaan het in Aalden proberen.”

Vorig jaar was de eerste keer. Een gebeurtenis die net in een ‘corona-rustige periode’ kon plaatsvinden. “Want we knepen hem wel natuurlijk…. We hadden een vrij lange periode van inleveren van, nog te gebruiken, speelgoed ingepland. En het kwám binnen… waarop we het ook graag weer kwijt wilden,” lachen ze. Slechts mondkapjes en handen ontsmetten waren vorig jaar de enige drempel. “Net als dit jaar. Dus zowel het inleveren als het weer komen kiezen uit het ingebrachte speelgoed kan door gaan!”

Deze week zitten ‘de sinten’ nog in Aeldermeent……
Tot en met donderdag a.s. zitten ‘de sinten’ in de Aeldermeent, tussen 13.30 en 14.30 uur, en ook op woensdag tussen 20.00 en 20.30 uur. Dat zijn dus de inlevermomenten.

En dan gaan vrijdag om 19.00 uur de deuren open om wat te komen uitzoeken.
“Het is toch prachtig als je kunt inleveren waar je kinderen niet meer mee spelen, en dan weer wat ‘nieuws’ kunt uitzoeken. Ook voor het vullen van de dozen voor de Actie Schoenendoos zijn er vast wel leuke dingen te vinden. Ook als je niets hebt ingeleverd ben je van harte welkom. Want: waarom nieuw kopen, als je (eerst) bij de Recycle Sint kunt komen zoeken?”

Oes Eig'n Kraantien d.d. 9 november 2021

 

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Anne van der Bijl nieuwe eigenaar woonzorglocatie in Wezup

“Huize Wezup brengt Zorg en Welzijn samen” Anne van der Bijl is vanaf 1 november 2021 de nieuwe eigenaar van Huize Wezup. Al jaren had de 43-jarige inwoner van Leeuwarden de dro...

dinsdag, 25 januari 2022

Lees verder

Mieke Brinkhuis uit Aalden wilde zwaluwen graag te hulp schieten ...

...maar veelbelovend project staat in de ijskast. Mieke Brinkhuis lanceerde in 2020 het plan om een huiszwaluwentil in het dorp te plaatsen. “Het gaat niet zo goed met de zwa...

dinsdag, 18 januari 2022

Lees verder

Achter vergane glorie bloeit iets heel moois op

Bouw zes luxe rietgedekte appartementen en vier woningen op voormalig Auto Mekkes-terrein in voorjaar 2022 van start. Aalden is bijna een schitterend nieuwbouwplan rijker....

dinsdag, 18 januari 2022

Lees verder
Willekeurige foto