Artikel
Bruggetje Gebbeveensweg wordt vervangen ...

... Wezuperbrug moet nog even wachten. Bouwwerken hebben niet het eeuwige leven; groot onderhoud zorgt voor toekomstbestendigheid.

 

In de gemeentelijke begroting worden bruggen beeldend kunstwerken genoemd. Civiele kunstwerken om precies te zijn. Hoe mooi en vertrouwenwekkend dit ook klinkt, ze hebben helaas niet het eeuwige leven. Ook bruggen moeten op den duur vervangen worden. In de omgeving van Zweeloo geldt dit momenteel voor twee bruggen: het bruggetje over de Aalderstroom bij de Gebbeveensweg (tussen Wezup en de Gelpenberg) en de brug over het Oranjekanaal in Wezuperbrug.

Een recente inspectie wees uit dat het bruggetje bij de Gebbeveensweg aan groot onderhoud toe was. Niet dat er acuut gevaar was, maar de veiligheid kan op den duur wel in het geding komen. Het oude bruggetje wordt nu vervangen door een verkeersduiker voorzien van een faunapassage. Wat betreft aanzicht zal er overigens niet veel veranderen. De werkzaamheden zijn inmiddels al halverwege. Naar verwachting zal de weg eind volgende week weer open zijn voor het verkeer.

Overleg over nieuwe brug in Wezuperbrug is nog gaande
De inwoners van Wezuperbrug moeten wat meer geduld opbrengen. Het overleg tussen de gemeente Coevorden en belangenvereniging “Ons Belang Wezuperbrug” over de nieuwe brug is nog gaande. Naar verwachting zullen de werkzaamheden ergens in de tweede helft van 2022 starten.

Dankzij loopstroken langs de wand van de duiker kunnen amfibieën en kleine marterachtigen veilig van de ene naar de andere kant van de Aalderstroom. (Foto: Ina Brinks)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 16 november 2021

 

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Anne van der Bijl nieuwe eigenaar woonzorglocatie in Wezup

“Huize Wezup brengt Zorg en Welzijn samen” Anne van der Bijl is vanaf 1 november 2021 de nieuwe eigenaar van Huize Wezup. Al jaren had de 43-jarige inwoner van Leeuwarden de dro...

dinsdag, 25 januari 2022

Lees verder

Mieke Brinkhuis uit Aalden wilde zwaluwen graag te hulp schieten ...

...maar veelbelovend project staat in de ijskast. Mieke Brinkhuis lanceerde in 2020 het plan om een huiszwaluwentil in het dorp te plaatsen. “Het gaat niet zo goed met de zwa...

dinsdag, 18 januari 2022

Lees verder

Achter vergane glorie bloeit iets heel moois op

Bouw zes luxe rietgedekte appartementen en vier woningen op voormalig Auto Mekkes-terrein in voorjaar 2022 van start. Aalden is bijna een schitterend nieuwbouwplan rijker....

dinsdag, 18 januari 2022

Lees verder
Willekeurige foto