Artikel
Warm onthaal voor vluchtelingenkinderen ...

... bij obs De Smeltkroes in Aalden. Een groep van 27 vluchtelingenkinderen krijgt sinds begin deze maand onderwijs op obs De Smeltkroes in Aalden.

De leerlingen maken deel uit van de ruim 150 asielzoekers die vanaf eind oktober verblijven in het voormalig Fletcher hotel in Emmen. Deze accommodatie wordt gebruikt als noodopvanglocatie voor vluchtelingen.
Bij De Smeltkroes zagen ze veertien dagen geleden de beelden op het NOS-journaal, van het overvol aanmeldcentrum in Ter Apel. Kinderen voor wie geen bed beschikbaar was en die moesten slapen op stoelen of op de grond. Gelukkig werden ze gehuisvest in de noodopvanglocatie in Emmen en  krijgen de kinderen sinds 4 november onderwijs op De Smeltkroes.
Puzzel werd snel gelegd
Het was een hele puzzel, maar mede door de inzet van de leerkrachten en het onderwijsondersteunend personeel heeft obs de Smeltkroes onderdak aan deze kinderen kunnen geven. “We waren van mening dat het leven van de kinderen zo snel mogelijk weer normaal moest worden. Omdat wij als school de ruimte hebben voor het creëren van twee extra groepen hebben we als team de hoofden bij elkaar gestoken om te kijken wat er mogelijk was. Eén ding was op voorhand zeker: deze kinderen verdienen het om, ook al is het misschien voor korte tijd op onze school, onderwijs te krijgen!”, is het oordeel van directeur Egbert Schepers en leerkracht Audrey Wanders.
School telt inmiddels 72 leerlingen
obs De Smeltkroes heeft al meer dan 25 jaar ervaring met lesgeven aan kinderen van nieuwkomers. Inmiddels volgen 72 leerlingen een speciaal lesprogramma waarin woordenschatonderwijs een grote rol inneemt.
Dankbaar werk
Egbert en Audrey vertellen dat het dankbaar werk is. “De eerste prioriteit is een veilige omgeving bieden. Even weg van de eventuele stress in het gezin even los van de herinneringen. En dat merken we bij De Smeltkroes. De kinderen vinden het fijn om naar school te gaan. Veiligheid is onze eerste prioriteit. Het is een voorwaarde om tot leren te komen.”
Continurooster
De kinderen zijn ingedeeld in twee compleet nieuwe groepen, te weten paars (groep 3, 4 en 5) en oranje (groep 6, 7 en 8). Voor deze kinderen hanteert De Smeltkroes een continurooster. “Ze gaan van maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 14.00 uur naar school. Tussen de middag eten ze samen met de leerkracht in de eigen groep. De lessen zullen bestaan uit rekenen, lezen en Mondeling Nederlands. Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen op de website www.desmeltkroes.nl.


Er was een warm onthaal voor de vluchtelingenkinderen bij obs De Smeltkroes in Aalden, waar ze vanaf begin deze maand naar school gaan.
Oes Eig'n Kraantien d.d. 16 november 2021
 

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Anne van der Bijl nieuwe eigenaar woonzorglocatie in Wezup

“Huize Wezup brengt Zorg en Welzijn samen” Anne van der Bijl is vanaf 1 november 2021 de nieuwe eigenaar van Huize Wezup. Al jaren had de 43-jarige inwoner van Leeuwarden de dro...

dinsdag, 25 januari 2022

Lees verder

Mieke Brinkhuis uit Aalden wilde zwaluwen graag te hulp schieten ...

...maar veelbelovend project staat in de ijskast. Mieke Brinkhuis lanceerde in 2020 het plan om een huiszwaluwentil in het dorp te plaatsen. “Het gaat niet zo goed met de zwa...

dinsdag, 18 januari 2022

Lees verder

Achter vergane glorie bloeit iets heel moois op

Bouw zes luxe rietgedekte appartementen en vier woningen op voormalig Auto Mekkes-terrein in voorjaar 2022 van start. Aalden is bijna een schitterend nieuwbouwplan rijker....

dinsdag, 18 januari 2022

Lees verder
Willekeurige foto