.

.

 

.

Wisseling van de wacht bij de Coop in Aalden

Voor Rik Nijenbanning en Martijn Wever wacht een nieuwe uitdaging. Na ruim een half jaar zwaait Nijenbanning af als bedrijfsleider bij Coop Aalden en geeft het stokje over aan Martijn Wever.

Voor Rik Nijenbanning was het vorige week zijn laatste werkdag bij de plaatselijke supermarkt aan de Aelderstraat 42. Hij gaat de komende periode aan de slag als integratie-specialist en zal in die functie de ombouw van supermarkten van Coop naar Plus in de noordelijke begeleiden. “Er wacht hier een grote klus. Er ligt veel werk, dat is voor mij een mooie uitdaging. Dat is dan ook de reden dat Ik sneller dan verwacht afscheid neem van Coop Aalden.”

Goed gevoel
Martijn Wever verruilt de Coop-vestiging in Zuidbroek voor Aalden. De inwoner van Nieuw-Buinen neemt de supermarkt met een goed gevoel onder zijn hoede. “Het is een mooie winkel met een breed assortiment die voor mijn gevoel goed bij me past. De supermarkt loopt goed, dus ik kan samen met een team gemotiveerde medewerkers bouwen op wat er al staat.”

Echte supermarktman
Een echte supermarktman, noemt Wever zichzelf. Op 16-jarige leeftijd begon hij zijn loopbaan bij de toenmalige supermarktketen Edah in Musselkanaal. Na zijn opleiding is Martijn bij Super de Boer gaan werken en was vervolgens in diverse functies en locaties in Noord-Nederland werkzaam. “Vanwege de integratie van Super de Boer naar Jumbo heb ik in verschillende filialen gewerkt. ” Wever wilde zich graag verder ontwikkelen en maakte in september 2019 de overstap naar de Coop. Na eerst een jaar in Wildervank gewerkt te hebben werd hij eind 2021 overgeplaatst naar Zuidbroek, waar hij tot heden als filiaalmanager werkzaam was.

Accenten op klanttevredenheid, goed assortiment en lokale initiatieven
Martijn Wever vindt het leuk om veel mensen te leren kennen en veel marktgebieden te verkennen. accenten op klanttevredenheid, goed assortiment en lokale initiatieven van clubs en verenigingen ondersteunen. “Het mooie van het werk is de omgang met mensen. Je moet wel weten waarvoor je het doet, en dat is echt voor de klant. Zowel intern als extern. Met collega’s omgaan en het begeleiden van collega’s. Maar ook de klant tevreden de deur uit laten gaan. Dat is het belangrijkste. Verder onder de mensen zijn en lekker je ding doen.”

Duidelijke regio-functie
De supermarkt in Aalden heeft de voorbije jaren een duidelijke regio-functie gekregen. Ook klanten uit de omliggende dorpen halen hun boodschappen in Aalden. En dat is niet voor niets, want de Coop is heel een fijne winkel.“

Ombouw van Coop naar Plus
Binnen een termijn van ongeveer drie jaar zal de supermarkt worden omgebouwd in de Plus-formule. Martijn ziet veel voordelen. "De fusie betekent meer inkoopkracht en dus een betere concurrentiepositie voor ons.”

Wisseling van de wacht bij Coop in Aalden. Bedrijfsleider Rik Nijenbanning gaf afgelopen week het stokje over aan Martijn Wever (rechts).

Oes Eig'n Kraantien d.d. 22 maart 2022

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel