.

.

 

.

Voorjaarstreffen NSU Club Nederland ...

... op vakantieoord De Bronzen Emmer. Van 13 tot en met 15 mei a.s. strijkt NSU Oldtimer Club Nederland neer op vakantieoord De Bronzen Emmer in Meppen.

Uit heel Nederland komen de liefhebbers van dit merk samen voor een voorjaarsontmoeting. Op het programma staan bezoeken aan het museum Miskery in Emmen, en het gevangenismuseum in Veenhuizen.

NSU is in 1873 begonnen als breimachinefabriek in NecarSUlm Duitsland. Na verloop van tijd heeft het merk fietsen, brommers, motoren en auto’s gefabriceerd. Pionier op het gebied van nieuwe technieken zoals de klep aansturing met exenterstangen. En niet te vergeten de eerst autobouwer die de Wankelmotor introduceerde. Deze rotatiemotor zonder krukas en kleppen leverde destijds de titel  auto van het jaar op met het model RO 80.

Het programma start vrijdagmiddag met een rit  naar Emmen ; vertrek om 13.00 uur. Op zaterdagmorgen vertrekt het gezelschap om 11.30 uur naar Veenhuizen. Omstreeks 17.00 uur zullen de oldtimers terugkeren naar de Bronzen Emmer. 

Tijdens deze vertrektijden kunt u de oldtimers bewonderen, en de trotse eigenaren zijn graag bereid uitleg te geven over hun erfgoed uit het verleden.

Dus tot ziens in Meppen! 
Namens NSU Club Nederland team Noord, Henk Mertens

Oes Eig'n Kraantien d.d. 10 mei 2022

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel