Artikel
Een fijne herinnering bij een recept.

Lekker spontaan kwam Gerja Askes uit Zweeloo op ons of bij het voetbalveld. Gerja had een bijzonder recept dat zij wel wilde delen met de lezers van Oes Eig'n Kraantien. Het is een familierecept dat tot op de dag van vandaag nog steeds door de hele familie wordt klaargemaakt. Het recept brengt de herinnering terug naar de zaterdag thuis. Pa ging vrijwel elke zaterdagmorgen naar het voetbalveld. In haar herinneringen ziet Gerja hem nog steeds tussen de middag de keuken binnen komen, waar zij en haar familie aan tafel op hem zitten to wachten. Als pa thuis kwam, dan pas gingen zij rijst met krenten en rozijnen eten. Eenmaal klaar met eten, ging Pa weer terug naar het voetbalveld.

 

Net als vroeger thuis maakt Gerja nu ook op zaterdag voor haar gezin rijst met krenten en rozijnen. Weliswaar niet elke zaterdag, maar toch wel zo'n 1 keer per maand.

 

Rijst met krenten en rozijnen

Ingredienten:
300 gr. rijst (witte)
100 gr. krenten
175 gr. rozijnen
8 suikerschepjes suiker
500 ml melk 1 verse worst snufje zout

Bereidingswijze
Verse worst in water met een beetje zout koken ± 15 min. Dan rijst met krenten en rozijnen toevoegen.
Koken tot de bereidingstijd van de rijst klaar is.
Afgieten en nog even 10 minuten met het deksel op de pan laten staan.
Melk koken met de suiker naar behoefte.

Haal de worst uit de pan en verdeel deze in stukken.
Schep nu wat van de rijst op een bord en doe hier dan naar behoefte een paar lepels melk overheen. Dan nog een stuk worst erbij en klaar is kees. Eet smakelijk!


Zoon Jorn, kan er niet genoeg van krijgen.

 

Zoeken in de site

Willekeurige foto