.

.

 

.

Geen stunt voor Sportclub Zweeloo bij VV Vitesse’63 in Koekange

KOEKANGE – Sportclub Zweeloo verloor zaterdag met 2-1 bij VV Vitesse’63 in Koekange. Trainer Hans Pullen blikt terug op het duel.

“Tijdens de eerste 25 minuten ging het gelijk op met bijna geen kansen, maar toch was de eerste honderd procent kans voor Zweeloo”, weet Pullen. “De keeper die alle tijd had om uit te schieten, schoof de bal zo bij Bertin Kiers in de voeten. Bertin had de bal net niet goed genoeg onder controle om deze over de ver voor zijn goal staande keeper te plaatsen. Hij besloot niet direct te schieten, maar de tegenstander op te zoeken. Hij passeerde deze tegenstander en kwam vanaf links alleen voor de keeper. Bertin schoot de bal via de keeper en de lat over, waar hij misschien ook nog wel de mogelijkheid had om de bal breed te leggen op de meegelopen Rick Hagenauw.”

Van de 25e tot de 35e minuut stond Zweeloo behoorlijk onder druk en de ploeg kwam daar bijna niet onderuit. Aanvaller Afred Pekel teisterde de lat, een vrije trap van Vitesse’63 raakte ook al de lat en in de 32e minuut was het raak. Pullen: “Wij waren in de aanval en na balverlies - vijftien meter over de middenlijn – lag de bal vijf seconden later bij ons in het net. Geklopt in de omschakeling. Tijdens de laatste tien minuten van de eerste helft was de verhouding op het veld weer redelijk gelijkwaardig.”

Echter, Zweeloo liet het tijdens het eerste halve uur na de rust liggen. “Toen was het gewoonweg slap van onze kant. We creëerden niks en kwamen goed weg dat het op dat moment nog maar 2 – 0 stond. Deze goal werd in de 67e minuut gemaakt door de topscoorder van de 3e klasse D Johnny Schuttevaar, die zich knap vrij speelde en Remko Koopman kansloos liet. Waar Remko bij de 2 – 0 niet helemaal vrijuit ging, was het ook weer aan Remko te danken dat het nog maar 2 – 0 stond.”

Pullen: “In de 82 minuut was er eigenlijk – na een paar kleine mogelijkheden – de eerste grote kans van de tweede helft voor ons, want Rick Hagenauw kopte over na een voorzet van René Lanting. Eén minuut later was het wel raak: René zette Thomas Wolting aan het werk. Thomas gaf laag voor op Bertin die beheerst scoorde. Eigenlijk dreigde de 3 – 1 ook steeds wel, maar het was Zweeloo dat in de laatste minuten – plus de even lange als terechte blessuretijd – vlakbij een goal was.”

Eerst werd in de 89e minuut de bal op miraculeuze wijze van de doellijn gehaald, nadat deze via de muur veranderde van richting. “Tijdens de zesde minuut van de extra tijd trok de scheidsrechter nog even de aandacht naar zich toe. Waar hij eerder bij een blessure van de keeper een halve minuut door liet gaan, liet hij in 96e minuut eerst vijf seconden doorgaan. En op het moment dat Thomas de bal richting de kruising schoot - de bal zat er gewoon in – floot hij voor een blessurebehandeling.”

Op basis van de hele wedstrijd een verdiende overwinning voor Vitesse’63, maar de gedachten gaan wel terug naar de 17e minuut en het laatste kwartier. “In die zeventiende minuut hadden we moeten scoren en tijdens het laatste kwartier waren we nog vlakbij de gelijkmaker.”

Vitesse’63 – Sportclub Zweeloo: 2-1 (1-0). 32. Pieter Hoekstra 1-0, 68. Johnny Schuttevaar 2-0, 83. Bertin Kiers 2-1.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel