.

.

.

‘Net niet’ voor Sportclub Zweeloo op bezoek bij Smilde’94

SMILDE – Op bezoek bij VV Smilde’94 verloor Sportclub Zweeloo zaterdag onnodig genoeg, 1-0. Trainer Hans Pullen zag dat Zweeloo goed begon aan de wedstrijd tegen Smilde’94, dat degradatiewedstrijden probeert te ontlopen. Toch was het ‘net niet’ en bleven de punten in het warme Smilde. Pullen blikt terug op het duel.

Hij zag dat het eerste wapenfeit voor Zweeloo was. Vincent Kok vuurde een vrije trap van bijna dertig meter kiezelhard tegen de lat. De rebound werd net gemist. Toch opende Smilde’94 de score. Aanvaller Sylvio Olsder ontsnapte over links en schoot raak na een goede individuele actie. Aan de andere kant van het veld knalde Bertin Kiers in de vijftiende minuut over vanuit kansrijke positie. Zestig tellen later was het Remko Koopman die goed redding bracht na een inzet van spits Erwin Prins.

Al snel bleek dat Gerko Lanting niet verder kon en hij werd vervangen door Marco van Veen. Pullen zag Koopman opnieuw goed redden na een schot van binnen het strafschopgebied. “Na de rust kreeg onze keeper het minder druk, maar wij krijgen zeker wel kansen”, meent de coach. “Onze tegenstander bleef dreigend, maar de kansen waren minder groot dan in de eerste helft.” Jeugdspeler Robin Sikken reageerde goed na een te zachte terugspeelbal, maar zijn schot belandde in het zijnet.

Met nog een half uur voor de boeg kon Pullen zijn ogen niet geloven. “Vincent brak door over links en werd naar de grond getrokken in het strafschopgebied, maar de scheidsrechter gaf een vrije bal tegen. Ongelofelijk.” Met minder dan twintig minuten voor de boeg kreeg Sikken een uitgelezen kans op de gelijkmaker, maar het net werd niet gevonden.

Een kwartier voor tijd bleken de neven Rick en Bertin Kiers niet verder te kunnen. Zij werden vervangen door Anne Hajes en Rick Hagenauw. Negen minuten voor tijd probeerde A-junior Ingmar Kok het nog met een halve omhaal, maar de goalie van Smilde’94 kon opgelucht adem halen.

In de slotfase miste Hagenauw nog na een voorzet van de rechterflank. Pullen: “Bij deze actie kon het zomaar een strafschop zijn, maar er werd anders besloten. Tijdens de laatste minuten gingen we er nog wel voor, maar grote kansen kwamen er niet meer.” Het bleef dus bij 1-0.

Eén week na Koninginnedag gaat de korte reis op zaterdag 7 mei naar de opgeleefde streekgenoot VV Hollandscheveld, dat nog strijdt om de laatste periodetitel.

Smilde’94 – Sportclub Zweeloo: 1-0 (1-0). 12. Sylvio Olsder 1-0. Scheidsrechter: Van der Meijden (Oenkerk).

Zweeloo: Remko Koopman, Ingmar Kok, Gerko Lanting (28. Marco van Veen), Hans Lanting, Rick Kiers (75. Anne Hajes), Thomas Wolting, Ties van der A, Vincent Kok, René Lanting, Robin Sikken, Bertin Kiers (75. Rick Hagenauw).