.

.

 

.

Passies en Havinga presenteren werk van Weill

Zondagmiddag 18 maart geven Gea Passies en Johanan Havinga op uitnodiging van Sweel Cultureel een concert in het kerkje van Zweeloo. Passies en Havinga presenteren in het kerkje aan De Wheem een muzikaal en informatief programma, waarin het publiek wordt meegenomen naar het Duitsland van vóór 1933 en naar de grote Broadway musicals in Amerika. Het is een boeiend concert met een zuiver zingende sopraan en gevoelig pianospel. Liederen van de veelzijdige Duits/Amerikaanse componist Kurt Weill staan tijdens het optreden centraal.

Weill geldt als één van de grootste twintigste eeuwse componisten op het gebied van het muziektheater. Samen met Bertolt Brecht werd hij in 1928 wereldberoemd door de Dreigroschenoper. Zoals zoveel Joodse componisten werd Weill door de opkomst van het nazisme gedwongen om Duitsland in 1933 te ontvluchten. Zijn muziek werd in Duitsland verboden en jarenlang bleef het strafbaar om er naar te luisteren. Na twee jaar werkzaam geweest te zijn in Frankrijk vestigde Weill zich in 1935 permanent in Amerika, waar hij zich ontwikkelde tot een veelzijdig componist. Hij schreef de muziek voor tal van grote Broadway musicals, waarbij hij onder andere samenwerkte met Ira Gershwin. Weill’s liederen zijn melodieus, vol mysterie en herkenbaarheid. Het concert van Passies en Havinga begint zondagmiddag 18 maart om 15.00 uur en de toegangsprijs bedraagt 10 euro. Dit is inclusief koffie en thee.

 

Kijk voor meer info op: www.sweelcultureel.nl

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel