Artikel
Gezamenlijke zwerfvuilactie van de basisscholen in Aalden

Eén keer per jaar gaan de kinderen van de Smeltkroes, De Anwende en de Schutse in samenwerking met Dorpsbelangen Aalden op pad om zwerfvuil in Aalden te verzamelen. Afgelopen vrijdag was het weer zover. In groepjes en voorzien van veiligheidsvestjes, handschoenen, grijpstokken en vuilniszakken (door AREA geleverd) gingen zij enthousiast aan de slag. Meesters, juffen en hulpmoeders hielden hierbij een oogje in het zeil.

De kinderen van de Smeltkroes ruimden het trimbosje op en de kinderen van de Anwende en de Schutse namen gezamenlijk de omgeving van hun school en een gedeelte van Aalden voor hun rekening.

 

AHA vroeg aan Daan Peeks uit Zweeloo wat hij van deze actie vond. “Ik vind het wel leuk”. Aan Jesse Kuipers uit Aalden vroeg AHA waarom de school hieraan mee doet. “Voor het milieu en omdat wij niet in de rommel willen spelen”, is het duidelijke antwoord van Jesse. “En wist je wel dat kauwgum wel 25 jaar blijft liggen voordat het weg is”, roept Daan nog.

Ook buurtbewoner Brigitte Witvoet van de Walakker vindt deze actie een goede zaak. “Je ziet overal langs de straten veel afval liggen, prima dat de kinderen deze rommel opruimen.

 

Dat de actie zin heeft wordt duidelijk aan de hoeveelheid zwerfvuil die deze keer is ingezameld door deze kanjers. Naast 4 pallets, een fiets, een autoband en kussens van een bank, waren dat maar liefst 65 volle vuilniszakken.

Foto: Monique Jonkman-Koolen

 

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Cbs De Schutse doet mee aan de Schoenendoosactie

In deze spannende tijd zijn kinderen in noodsituaties en armoede extra kwetsbaar. Daarom vragen wij u om mee te doen aan de Schoenendoosactie. We geven kinderen ver weg een schoenendoos vol...

dinsdag, 23 november 2021

Lees verder

Onderhoud bos Witte Zand Meppen

De komende tijd zal er onderhoud plaatsvinden aan ons bos aan de Middendorpstraat – Bollekuilenweg (achter de Camping ’t Witte Zand in Meppen). Gezien de omvang zal dit machinaal gebeure...

dinsdag, 23 november 2021

Lees verder

Compleet vernieuwde verkoopactie VV Sweel

De gezamenlijke verkoopactie van VV Sweel is al jaren een traditie, gezellig samen de deuren langs om huis aan huis lekkernijen te verkopen met als doel een mooie opbrengst voor VV ...

dinsdag, 23 november 2021

Lees verder
Willekeurige foto