.

.

 

.

Lente kondigt zich aan

De lente is in aantocht en dat betekent dat ook kikkers langzamerhand uit hun winterslaap ontwaken. In het natuurgebied Aalden Rondomme zijn de kikkers en padden al behoorlijk actief, zo blijkt uit deze foto van Monique Jonkman-Koolen. Nu het warmer wordt, tonen de kikkers direct hun geldingsdrang en verlaten ze massaal hun overwinteringsplaats. De kikkers en padden trekken naar de sloten of naar vijvers om daar te paren en eitjes af te zetten. Zodra een vrouwtje een mannetje nadert klautert hij op haar rug en pakt haar met zijn voorpootjes stevig vast onder haar okseltjes. Vaak hebben de vrouwtjes al een mannetje op hun rug als ze nog onderweg zijn naar het water.

Bijschrift foto:Kikkerpaar in het natuurgebied Aalden Rondomme op weg naar het voortplantingswater. (Foto: Monique Jonkman-Koolen)

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel