.

.

 

.

Toerisme

Jans en Hettie Manting: “Denken in kansen en mogelijkheden

Dat is ons aardig gelukt in de afgelopen 33 jaar, vinden we zelf! ”Op de kop af 33 jaar waren Jans (65) en Hettie (64) Manting de gedreven eigenaren van camping en groepsaccommodatie ’t Witte Zand in Meppen.

“We moeten continu een stapje harder zetten voor onze toeristen"

... zegt Jan Seubring, de nieuwe voorzitter van Toeristisch-Recreatief Coevorden (ToReCo). Hij is geen man die alleen op de winkel past. “Stilstand is achteruitgang”, zegt de 62-jarige Aaldenaar.

TIP Aalden – Zweeloo weer open!

Op maandag 7 februari om 10.00 uur heropent het TIP kantoor haar deuren. Na een relatief spontane renovatie is het kantoor er weer helemaal klaar voor.

Fraai foto-herinneringsboek zet kroon op werk ..

... van VTRB Zweeloo én 44 (!) gerealiseerde projecten. Met een fraai vormgegeven fotoboek kijkt het bestuur van de Vereniging Toeristisch Recreatief Belang Zweeloo (VTRB) terug op een mooie periode, waarin liefst 44 toeristische en recreatieve projecten in de Zweeler dorpen - mede dankzij een bijdrage van de VTRB - konden worden gerealiseerd.

TIP Zweeloo breidt haar diensten uit

TIP Zweeloo breidt haar diensten uit. Vanaf vrijdag 13 augustus is het mogelijk om bij Tourist Info Zweeloo pasfoto’s te laten maken. Deze dienst neemt TIP over van Hollander. Zo is het weer mogelijk om in Zweeloo/Aalden pasfoto’s te laten maken. De dagen waarop pasfoto's gemaakt kunnen worden zijn maandag en vrijdag, tijdens de openingsuren.

Drentse gemoedelijkheid al 50 jaar visitekaartje De Bronzen Emmer

Vakantieoord De Bronzen Emmer in Meppen viert dit jaar het 50-jarig jubileum. Een mijlpaal om bij stil te staan.Bij de receptie van het vakantieoord aan de dorpsrand van Meppen doen Henk Kamping, Geanne Kamping, Alja Scholing en Bas van de Water hun verhaal.

Nieuw wandelnetwerk Coevorden

Vanaf 28 april, wanneer de TIP kantoren hun deuren weer openen (Aalden/Zweeloo vanaf 1 juni), is de nieuwe wandelknooppuntenkaart van Coevorden verkrijgbaar! De wandelknooppuntenkaart is gerealiseerd door Recreatieschap Drenthe.

TIP Coevorden, Sleen en Gees gaan weer open!

Drie van de vier TIP (Tourist Info Punt) in gemeente Coevorden openen vanaf woensdag 28 april weer haar deuren voor bezoekers en toeristen. Het gaat hierbij om TIP Coevorden, Sleen en Gees. TIP Zweeloo blijft vooralsnog gesloten. We hopen dat wij in juni ook daar weer onze gasten kunnen verwelkomen.

VTRB opent nieuwe aanvraagronde voor het verkrijgen van een financiële bijdrage

De Vereniging Toeristisch Recreatief Belang (VTRB, voorheen VVV) heeft nog geld beschikbaar voor toeristische, recreatieve projecten voor de gemeenschap van Zweeloo en omliggende dorpen (de voormalige gemeente Zweeloo).

Nazomergasten

Gebruik makend van de titel van het TV-programma “Zomergasten” publiceerde OEK de afgelopen zomermaanden een serie over…… zomergasten. Maar wel heel bijzondere: mensen die al sinds jaar en dag hun vakanties in Drenthe, en meer specifiek in onze regio doorbrengen.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel