Zweeloo Digitaal
Sp.Zweeloo
Bert Wiebing traint Sportclub Zweeloo

 

ZWEELOO/EMMEN - Bert Wiebing is na de winterstop de nieuwe trainer van zaterdag vierdeklasser Sportclub Zweeloo. De Emmenaar tekent voor de tweede seizoenshelft en het voetbaljaar 2013-2014. De oud-voetballer van FC Groningen en SC Veendam - hij speelde in de jaren tachtig in de eredivisie met deze clubs - volgt interim-trainer André Pol op. Oud-eerste elftal speler Pol hielp zijn club Zweeloo uit de brand na het vertrek van coach Johan Knoll, begin oktober.
Wiebing trainde zaterdag vijfdeklasser SV Twedo uit Nieuw-Amsterdam/Veenoord tijdens de seizoenen 2010-2011 en 2011-2012. Twedo was zijn eerste klus als hoofdtrainer.

Wiebing komt oorspronkelijk uit Wezup, dat op een steenworp afstand van Zweeloo ligt. Hij begon met voetballen bij zondagclub ZBC uit Zweeloo. Later verkaste de vijftiger naar VV Emmen.

 
Trainer-coach Sportclub Zweeloo levert contract in

 

Trainer-coach Johan Knoll en Sp. Zweeloo zijn per direct uit elkaar. De 41-jarige oefenmeester uit Meppel heeft maandagvond zijn contract ingeleverd. Johan Knoll heeft de selectie van Sp. Zweeloo, dat in de 4e klasse C na vijf competitiewedstrijden met twee punten op de 13e plaats staat, voor het tweede seizoen onder zijn hoede. De spelersgroep is maandagavond door het bestuur over het besluit van Knoll geïnformeerd. De zaterdagclub uit Zweeloo zoekt nu naar een opvolger.  
 
Tien wedstrijden gespeeld, drie punten.

Na het glorieuze kampioenschap vorig seizoen, acteren de dames van Sportclub Zweeloo dit seizoen tot dusver teleurstellend in de derde klasse. Tien wedstrijden zijn er inmiddels gespeeld en de teller staat voor het team van leider Einte Euving en trainer Jan Pol op slechts drie punten.

 

Lees meer...
 
Sportclub Zweeloo start de competitie in 4D op bezoek bij VVAK

Liefst zeven keer op rij startte Sportclub Zweeloo de competitie met een thuiswedstrijd, maar op zaterdag 3 september zal dat anders zijn. De ploeg van de nieuwe trainer Johan Knoll gaat dan op bezoek in Kerkenveld bij VVAK (sportpark ‘t Zandmeer) voor het eerste duel in 4D. Voetbal Vereniging Alteveer Kerkenveld is de nieuwe club van de vorige hoofdtrainer van Sportclub Zweeloo: Hans Pullen. Tijdens de laatste zes seizoenen eindigde VVAK nooit lager dan negende als vierdeklasser.

Lees meer...
 
Sportclub Zweeloo tegen SVBO za., SV Mussel en NKVV in voorronde beker

Zaterdag vierdeklasser Sportclub Zweeloo speelt in de voorronde van het bekertoernooi tegen vijfdeklasser SVBO zaterdag (Barger-Oosterveld), nieuwbakken zaterdag derdeklasser SV Mussel en streekgenoot NKVV (zaterdag vijfdeklasser uit Dalerpeel, red). Als alles bij het ‘oude’ blijft, stoot alleen de poulewinnaar door naar de eerste knock-out ronde.

Opvallend genoeg trof Zweeloo vorig seizoen ook al de Nieuwe Krimse Voetbal Vereniging tijdens de poulefase, maar dan wel buitenshuis. Het speelschema (onder voorbehoud) voor Zweeloo (Groep 1, poule 41) is als volgt.

Lees meer...
 
Sportclub Zweeloo zwaait met 1-3 verlies derde klasse vaarwel

ZWEELOO – Het is Sportclub Zweeloo niet gelukt de competitie in de derde klasse D met winst af te sluiten. Thuis ging de ploeg van Hans Pullen, die zaterdag voor het laatst op de bank zat, met 1-3 onderuit tegen streekgenoot CVV Fit Boys. Na een 0-1 stand bij de rust verdubbelden de Beilenaren de marge in de 75e minuut. De ingevallen Marco van Veen kopte nog wel zijn eerste goal binnen in het shirt van Zweeloo 1, maar de boomlange spits Frank Benjamins had in de ultieme seconde van het seizoen 2010-2011 het laatste woord.

Lees meer...
 
Sportclub Zweeloo verliest laatste uitduel bij gretig Hollandscheveld

HOLLANDSCHEVELD – In het tropisch warme Hollandscheveld scoorde Sportclub Zweeloo zaterdag geen punten. De laatste uitwedstrijd van het seizoen ging met 4-0 verloren na een 1-0 achterstand bij de rust. Op het fraaie hoofdveld van sportpark De Oosthoek – waar de hoofdsponsor van de thuisclub voor de gelegenheid een juweel van een auto te koop had gezet - schoot topschutter Robert Tichelaar er drie in voor VV Hollandscheveld, dat nog een kans heeft op de play-offs.

Lees meer...
 
‘Net niet’ voor Sportclub Zweeloo op bezoek bij Smilde’94

SMILDE – Op bezoek bij VV Smilde’94 verloor Sportclub Zweeloo zaterdag onnodig genoeg, 1-0. Trainer Hans Pullen zag dat Zweeloo goed begon aan de wedstrijd tegen Smilde’94, dat degradatiewedstrijden probeert te ontlopen. Toch was het ‘net niet’ en bleven de punten in het warme Smilde. Pullen blikt terug op het duel.

Hij zag dat het eerste wapenfeit voor Zweeloo was. Vincent Kok vuurde een vrije trap van bijna dertig meter kiezelhard tegen de lat. De rebound werd net gemist. Toch opende Smilde’94 de score. Aanvaller Sylvio Olsder ontsnapte over links en schoot raak na een goede individuele actie. Aan de andere kant van het veld knalde Bertin Kiers in de vijftiende minuut over vanuit kansrijke positie. Zestig tellen later was het Remko Koopman die goed redding bracht na een inzet van spits Erwin Prins.

Lees meer...
 
Sportclub Zweeloo degradeert na te ruim uitgevallen verlies

NAGELE – Het schermdonker in het verre Nagele was dinsdagavond het decor van de degradatie voor Sportclub Zweeloo, dat na één voetbaljaar afscheid neemt van de derde klasse. En dat feit komt niet als een verrassing. Daar waar de felicitaties uitgaan naar de kampioen van de vijfde klasse D VV Sleen  – de derby staat dus eindelijk weer op het programma in de competitie – verloor het piepjonge Zweeloo in de Noordoostpolder met geflatteerde cijfers van nummer twaalf VV Nagele, 6-2.

Lees meer...
 
Sportclub Zweeloo maakt het ‘onmogelijke’ alsnog waar in gemeentelijke derby

ZWEELOO – Sportclub Zweeloo heeft degradatie uit de derde klasse D voorlopig uitgesteld. De gemeentelijke derby tegen CSVC op het eigen sportpark werd zaterdag verrassend genoeg met 2-1 gewonnen. Met nog een klein half uur op de digitale klok passeerde René Lanting zijn eigen keeper Remko Koopman, maar matchwinner Vincent Kok liet het zwaar gehavende Zweeloo diep in de tweede helft alsnog twee keer juichen.

Zodoende gebeurde dus alsnog het onmogelijk geachte, maar de tegenstander uit Coevorden staat ondertussen onder hoogspanning. Aan het einde van de lange rit kan de ploeg van trainer Geert Prins zomaar aan de verkeerde kant van de streep staan en dat is een hard gelach voor de club met een fraaie historie. Zo werden vorig seizoen nog play-off wedstrijden gespeeld tegen SC Loppersum, dat nu in de tweede klasse speelt.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 5

Zoeken in de site

Willekeurige foto