Zweeloo Digitaal
Culinair
Boeren, Burgers en Buitenlui van de oude gemeente Zweeloo!

De Horecavereniging Zweeloo nodigt jullie ook weer in het nieuwe seizoen uit om aan te schuiven aan de bekende 'Aanschuifmaaltijden'. Destijds -nu alweer meer dan 10 jaar geleden- is de Horecavereniging Zweeloo met de ‘Aanschuifmaaltijden’ begonnen; enerzijds om de 'drempel' voor het uit eten gaan te verlagen en anderzijds om de onderlinge contacten binnen de dorpen van onze 'gemeente' Zweeloo en tussen de dorpen onderling te versterken.

Lees meer...
 
Kookfestival ZomerIdylle 2015 is lustrumjaar!

Zweeloo -Veertien vaste kookgroepen van Kookatelier Joop Zwiep gaan in het weekend van 20 en 21 juni ‘aan de kook’ tijdens de vijfde editie van ZomerIdylle. Tijdens dit jaarlijkse kookfestival in de tuin van het kookatelier aan de Kruisstraat in Zweeloo wil de bekende patron-cuisinier Joop Zwiep samen met de leden van de kookgroepen iedereen de kans geven de gerechten te proeven waar men trots op is. ‘Het zijn gerechten die de “kookgekken” de afgelopen jaren met veel toewijding hebben gemaakt tijdens de gezellige kookavonden’.

Lees meer...
 
een heerlijke Amuse

Hierbij het recept van de amuse van gekarameliseerde sjalotten met cranberry paté en parmaham.
 
Ingrediënten voor ongeveer 16 personen:       
 

Lees meer...
 
Prince Orloff Luxemburgse lekkernij


Kom je bij een Luxemburger aan tafel. dan is de kans redelijk groot dat er Prince Orloff wordt geserveerd.

Prince Orloff is een heerlijke maaltijd die met aardappelkroketjes en een frisse salade wordt geserveerd.

wat ben je voor 4 personen: nodig:

Lees meer...
 
Een fijne herinnering bij een recept.

Lekker spontaan kwam Gerja Askes uit Zweeloo op ons of bij het voetbalveld. Gerja had een bijzonder recept dat zij wel wilde delen met de lezers van Oes Eig'n Kraantien. Het is een familierecept dat tot op de dag van vandaag nog steeds door de hele familie wordt klaargemaakt. Het recept brengt de herinnering terug naar de zaterdag thuis. Pa ging vrijwel elke zaterdagmorgen naar het voetbalveld. In haar herinneringen ziet Gerja hem nog steeds tussen de middag de keuken binnen komen, waar zij en haar familie aan tafel op hem zitten to wachten. Als pa thuis kwam, dan pas gingen zij rijst met krenten en rozijnen eten. Eenmaal klaar met eten, ging Pa weer terug naar het voetbalveld.

 

Lees meer...
 


Zoeken in de site

Willekeurige foto