Kunst en cultuur
Duo-expositie van viltwerken en schilderijen

Op uitnodiging van kunstenaarsdorp Zweeloo exposeren Henk Eefting uit Echten (olieverf schilderijen) en Peter en Corina van der Weerden uit Aalden (viltwerken) in de KunstenaarsHerberg in Zweeloo.

Lees meer...
 
Wisseling wacht in stichtingsbestuur Sweelpop
Sweelpop heeft een nieuw dagelijks bestuur. Voorzitter Mark Nijenbanning wordt opgevolgd door Richard Prakken. Ook penningmeester Jeroen Zantingh en secretaris Leonie Katerberg hebben hun termijn erop zitten en worden vervangen door Jorrit Reuvers en Robin Schonewille.
Lees meer...
 
Het Sweeler Sinterklaasfeest
Hallo jongens en meisjes van Zweeloo, Op zaterdag 20 november hoop ik eindelijk Zweeloo weer te kunnen bezoeken. Vorig jaar lukte dat helaas niet door het Coronavirus, dat toen behoorlijk wat roet in het eten heeft gegooid.
Lees meer...
 
Feestelijk jubileum van kerkorganist Cees Roubos

Sinds 41 jaar kan iedereen bijna elke zondagochtend genieten van het mooie orgelspel van organist Cees Roubos in de Hervormde Kerk van Zweeloo. Hij is niet alleen de organist, maar begeleidt ook het jaarlijkse gelegenheidskoor dat tijdens de dienst op kerstochtend hun muzikale bijdrage levert.

Lees meer...
 
Korenhof (ook) cultureel in Coevorden Culturele gemeente

Op 28 augustus was de opening van “Culturele Gemeente Coevorden”. Opzet was in elke kern van Coevorden een cultureel programma van een half uur, waarin de overhandiging van het ‘dorpsschilderij’ en het opvoeren van ‘dorpslied’ zou plaatsvinden. Het plan was dat voor Aalden bij De Korenhof te doen.

Lees meer...
 
Toneelvereniging Ontwikkeling zoekt nieuwe spelers

Daarom gaan we een infoavond orga­niseren op maandagavond 15 november aanstaande in dorpshuis De Spil om 20 uur. Durf jij je eigen grenzen te verleggen én schuilt er een waar talent in je, kom dan gezellig langs om eens kennis te maken.

Lees meer...
 
Dorpswandeling door Zweeloo en Aalden

Op woensdag 27 oktober organiseert Tourist Info Zweeloo een cultuurhistorische wandeling door het schilderachtige Zweeloo en Aalden. Een gids vertelt over de geschiedenis van beide dorpen.

Lees meer...
 
Het Frensenhoes in Meppen is tweede thuis voor Bert Wubs (76) uit Froombosch

“Voor mij is het een leuke hobby waaraan ik nu al meer dan tien jaar heel veel plezier beleef”. Vrijwilligers vormen de kurk waar de maatschappij op drijft.  Mensen die doen wat nodig is, zonder daarvoor ooit een cent te ontvangen.

Lees meer...
 
Filmclub Aalden-Zweeloo hervat ...
... na ruim 1,5 jaar weer met Feelgood én ontmoeting! Na ruim 1,5 jaar is het nu eindelijk weer zo ver! De Filmclub Aalden – Zweeloo heeft een datum geprikt om de eerste film van dit jaar aan belangstellenden te tonen!
Lees meer...
 
Kinderboekenweek: worden wat je wil!

Weet jij al wat je worden wilt later? Kom naar de bieb en maak kennis met mensen met een leuk, bijzonder of stoer beroep en kom er van alles over te weten.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 2 van 106

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Culturele gemeente van Drenthe

Beste cultuurliefhebber uit de gemeente Coevorden, De gemeente Coevorden is van eind augustus 2021 t/m december 2022 culturele gemeente van Dre...

woensdag, 26 januari 2022

Lees verder

Aanvraag dorpsbudget vanuit ‘Schrijverscollectief van A tot en met Z’

Dit theater- en schooljaar is Coevorden de culturele gemeente van Drenthe, met als thema “Verbonden in Verhalen”. Vier schrijvers uit de voormalige gemeente Zweeloo hebben het idee opgevat om samen een...

dinsdag, 25 januari 2022

Lees verder

Kleine bieb met grote letters in de Korenhof

Sinds kort heeft de bibliotheek Aalden in woonzorgcentrum de Korenhof een kleine bieb gemaakt met hierin grootletterboeken. Maandagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur (in de oneven weken) zijn Lammy Kroes en Anni...

dinsdag, 25 januari 2022

Lees verder
Willekeurige foto