Kunst en cultuur
Verbonden… gezamenlijk… solidair… en… verenigd

Ons aller bijdragen aan hét lied…

Lied Coevorden Culturele Gemeente van Drenthe 2021 –2022

Lees meer...
 
Jaarlijkse 'plein air' schilderdag

40 Schilders in en om Zweeloo. Op zaterdag 11 september vindt de jaarlijkse buitenschilderdag van Tourist Info Zweeloo plaats. 40 Schilders zijn tussen 10.30 en 14.30 uur op meerdere locaties in en om Zweeloo aan het werk.

Lees meer...
 
Sweelpop Festival viert samen met Noordpool Orkest ...

... 40-jarig bestaan op 19 augustus 2022. De gemeente Coevorden is vanaf eind augustus 2021 tot en met eind 2022 culturele gemeente van de provincie Drenthe. Wat geweldig dat Sweelpop dan ook net in dat jaar haar 40ste verjaardag viert, geeft Roelie Lubbers projectleider Coevorden Culturele Gemeente aan.

Lees meer...
 
Officiële opening Cultureel jaar!

Aanstaande zaterdag 28 augustus start het Culturele jaar van de gemeente Coevorden. Met een rondrit door de hele gemeente haalt wethouder cultuur Jeroen Huizing bijdragen van de dorpen op.

Lees meer...
 
Cabriobusmet bobo's en Hemmeltied

langs alle dorpen gemeente Coevorden.  - De opening van het jaar dat Coevorden Culturele Gemeente van Drenthe is -  Ter opfrissing van ons aller geheugen: 2022 is Coevorden Culturele Gemeente. Voor de organisatie van allerlei culturele evenementen en activiteiten is een kerngroep ingesteld, met Roelie Lubbers uit Noord Sleen als voorzitter.

Lees meer...
 
Overzichtstentoonstelling Kerkje van Zweeloo

Inspiratiebron door de eeuwen heen… Stichting Kunstenaarsdorp Zweeloo organiseert vanaf zaterdag 21 augustus t/m 12 september een overzichtstentoonstelling met werken van het 13e-eeuwse kerkje van Zweeloo.
Bron hiervoor is de online kunstcollectie van de stichting waarop bijna 300 schilderijen van Zweeloo en omgeving staan die gemaakt zijn door ruim 125 schilders.

Lees meer...
 
Dorpswandeling door Zweeloo en Aalden

Op zaterdag 21 augustus organiseert Tourist Info Zweeloo een cultuurhistorische wandeling door het schilderachtige Zweeloo en Aalden. Een gids vertelt over de geschiedenis van beide dorpen.

Lees meer...
 
Sweelpop voor tweede achtereenvolgende keer afgelast:
 “We blijven positief. De focus is nu volledig gericht op het 40-jarig bestaan in 2022. Dan gaan we extra uitpakken!”

Afgelopen week is de wereld van het Sweelpop-bestuur wederom op z'n kop gezet, de 39e editie wordt verplaatst naar volgend jaar.

Lees meer...
 
Annulering Sweelpop 2021

Ondanks laatste hoop kort geding Sweelpop 2021 afgelast. Helaas is het kort geding van ID&T tegen de overheid niet doorgezet, wat inhoudt dat Sweelpop 2021 niet doorgaat.

Lees meer...
 
Sweelpop op 20 augustus onder 'strikte voorwaarden' mogelijk;
... organisatie moet nog knoop doorhakken of het haalbaar is. Voorzitter Mark Nijenbanning : “Spanning is om te snijden”. Sweelpop 2021 is onder strikte voorwaarden mogelijk. Het stichtingsbestuur kwam maandagavond bijeen om de haalbaarheid van het popevenement op vrijdag 20 augustus te toetsen.
Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 4 van 106

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Culturele gemeente van Drenthe

Beste cultuurliefhebber uit de gemeente Coevorden, De gemeente Coevorden is van eind augustus 2021 t/m december 2022 culturele gemeente van Dre...

woensdag, 26 januari 2022

Lees verder

Aanvraag dorpsbudget vanuit ‘Schrijverscollectief van A tot en met Z’

Dit theater- en schooljaar is Coevorden de culturele gemeente van Drenthe, met als thema “Verbonden in Verhalen”. Vier schrijvers uit de voormalige gemeente Zweeloo hebben het idee opgevat om samen een...

dinsdag, 25 januari 2022

Lees verder

Kleine bieb met grote letters in de Korenhof

Sinds kort heeft de bibliotheek Aalden in woonzorgcentrum de Korenhof een kleine bieb gemaakt met hierin grootletterboeken. Maandagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur (in de oneven weken) zijn Lammy Kroes en Anni...

dinsdag, 25 januari 2022

Lees verder
Willekeurige foto