Kunst en cultuur
Dorpswandeling door Zweeloo en Aalden

Op woensdag 11 augustus organiseert Tourist Info Zweeloo een cultuurhistorische wandeling door het schilderachtige Zweeloo en Aalden. Een gids vertelt over de geschiedenis van beide dorpen.

Lees meer...
 
Op zoek naar schilderijen van het kerkje ...

Kerkje van Sweel: inspiratiebron door de eeuwen heen… Heeft u een schilderij of tekening van het kerkje van Zweeloo in huis? Dan wil stichting kunstenaarsdorp dat graag voor zes weken in bruikleen tentoonstellen bij een overzichtsexpositie in de kunstenaarsherberg.

Lees meer...
 
Tentoonstelling en fietsroutes Gezichten van de Bevrijding

Op vijf locaties zijn in de gemeente Coevorden tot en met augustus 2021 tijdelijke tentoonstellingen geopend waar de Gezichten van de Bevrijding getoond worden.

Lees meer...
 
Happen en Grappen smaakt naar meer!

Een avond vol gezelligheid en cabaret bij Grand Café LiBo. Wie omstreeks 13.00 uur door de Aelderstraat reed had nog niet in de gaten dat er iets bijzonders te gebeuren stond, maar anderhalf uur later stond er een heus podium voor een avond vol gezelligheid en cabaret. In samenwerking met Theater Hofpoort organiseerde Grand Café Libo de eerste ‘Happen en Grappen’.

Lees meer...
 
59e editie Zweeler Palet
Annet Hamster en Harry Schomaker exposeren tijdens 59e editie Zweeler Palet. Het Zweeler Palet organiseert van 24 juli tot en met 22 augustus 2021 een expositie in de kerk van Zweeloo. De kunstenaars zijn Annet Hamster uit Assen met keramisch werk en Harry Schomaker uit Ter Apel met schilderijen (werkmantechnieken).
Lees meer...
 
Historische Vereniging Zweeloo

Nieuwe leden welkom! Sinds het uitbreken van de Corona-epidemie ligt het verenigingsleven zo goed als stil, een gegeven waar vrijwel alle verenigingen noodgedwongen mee te maken hebben gekregen helaas. Uiteraard geldt dit ook voor de Historische Vereniging Zweeloo ( hierna te noemen HVZ).

Lees meer...
 
Buitenschilderdag in Zweeloo

‘Plein Air’ schilderen in en om het karakteristieke  Zweeloo. Op zaterdag 11 september vindt de jaarlijkse buiten schilder dag van Tourist Info Aalden/Zweeloo plaats i.s.m. Stichting Kunstenaarsdorp Zweeloo.

Lees meer...
 
Verbonden in Verhalen

Coevorden Culturele gemeente 2021 – 2022. De gemeente Coevorden heeft het culturele stokje overgenomen van de gemeente Midden Drenthe. De gemeente heeft als thema “Verbonden in Verhalen” gekozen.

Lees meer...
 
Duizenden vogels van keramiek

Duizenden vogels van keramiek vullen gedurende de zomermaanden de vloeren en wanden van CBK Rensenpark. Myrte van Dijk maakte voor dit bijzondere project vogels van klei in samenwerking met vele vrijwilligers!

Lees meer...
 
Solo-Expositie "Het dagelijks leven inspireert..."
Stichting Kunstenaarsdorp Zweeloo organiseert haar eerste expositie in 2021. Na ruim een jaar leegte in haar ‘huiskamer’ hoopt zij nu weer elke zes weken een nieuwe expositie te kunnen openen.
Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 5 van 106

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Culturele gemeente van Drenthe

Beste cultuurliefhebber uit de gemeente Coevorden, De gemeente Coevorden is van eind augustus 2021 t/m december 2022 culturele gemeente van Dre...

woensdag, 26 januari 2022

Lees verder

Aanvraag dorpsbudget vanuit ‘Schrijverscollectief van A tot en met Z’

Dit theater- en schooljaar is Coevorden de culturele gemeente van Drenthe, met als thema “Verbonden in Verhalen”. Vier schrijvers uit de voormalige gemeente Zweeloo hebben het idee opgevat om samen een...

dinsdag, 25 januari 2022

Lees verder

Kleine bieb met grote letters in de Korenhof

Sinds kort heeft de bibliotheek Aalden in woonzorgcentrum de Korenhof een kleine bieb gemaakt met hierin grootletterboeken. Maandagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur (in de oneven weken) zijn Lammy Kroes en Anni...

dinsdag, 25 januari 2022

Lees verder
Willekeurige foto